Триизмерен 3D пъзел Hungarian Parliament Building

Hungarian Parlament Building (Hungary) 3D Пъзел

26,00 лв.
С вкл. данък

Триизмерен пъзел "Унгарският парламент", Hungarian Parlament Building (Hungary), 3D Puzzle

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Триизмерен пъзел от пенокартон. Без ножица и лепило!

Пъзелът се състои от 237 части.

Размери: 50х24х16.2 см

Трудност: ★★★★

Не е подходящ за деца под 3 годишна възраст.

Унгарският парламент е построен в нео-готически стил по плановете на Имре Щайндл. Строежът започва през 1885 г. и в него са участвали хиляди работници. Използвани са 40 милиона тухли, половин милион плочи от мек варовик и 40 килограма злато. Завършен е през 1904 г.
Монументалният сграда е дълга 268 и е широка 123 метра. Интериорът включва 10 двора, 13 пътнически и товарни асансьора, 27 порти, 29 стълбища и 691 стаи, и повече от 200 сервизни помещения. Със своята височина от 96 метра, това е една от най-високите сгради в Будапеща. Фасадата е украсена с 242 скулптори на унгарски и трансилвански владетели, както и на известни военни (Арпад, крал Ищван и Янош Хуняди). Над прозорците могат да се видят изобразени гербовете на крале и херцози. Основната фасада е към река Дунав, но главният вход е от източната страна и представлява стълбище, украсено със статуите на два лъва.

 

Архитектурните пъзели са подходящи за забавление и обучение, а създадените модели са гарантирано атрактивни! Чудесен подарък за малки и големи!

Нов