Биология и здравно образование за 8. клас

Биология и здравно образование за 8. клас

14,50 лв.
С вкл. данък

Биология и здравно образование за 8. клас

Автор: Владимир Овчаров, Огнян Димитров, Мариана Христова, Таня Димитрова
Брой страници: 148
Корици: меки
Размери: 21х27.80 см
Тегло: 376 гр

Продуктът не е наличен!

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Човешкият организъм, така както растенията и животните, е хармонично структурно и функционално цяло. Той е изграден от милиарди клетки, групирани в тъкани и органи, обединени в системи, които работят съгласувано.
Структурата на човешкото тяло, жизнените процеси, които протичат в него, механизмите на приспособяване и възпроизводство, на индивидуално развитие са предмет на изучаване от анатомията, физиологията, хигиената и медицината.

Анатомията на човека е наука за устройството на човешкия организъм. Основната й задача е не само да покаже как е устроено човешкото тяло, но и да изясни закономерностите, които определят структурната организация на живия организъм. Анатомията разглежда анатомичната форма и нейните функции като взаимосвързани.

Физиологията на човека е наука, която изучава жизнените процеси, протичащи в човешкия организъм. Тя изучава функциите на неговите органи, тъкани и клетки. Физиологията допринася за разкриването на сложните взаимовръзки между изграждащите организма структури, за връзката организъм - среда, механизмите на индивидуалното развитие.

Хигиената е наука, която разкрива влиянието на факторите на околната среда върху здравето и работоспособността на човека. Тя има изключително значение за профилактиката (предпазване от заболяване) и посочва необходимите благоприятни условия за човешкото здраве.
Постиженията на тези три науки намират своето практическо приложение в медицината.

Медицината е една от най-древните науки, възникнала още преди няколко хиляди години. Тя е система от медицински знания и възгледи, които, приложени в практиката, имат значение за предпазване от заболявания и за лечение на болните и пострадалите. В основата на медицината стоят науките анатомия, физиология и хигиена на човека.
Принос за развитието на анатомията, физиологията, хигиената и медицината имат много учени от древността до наши дни.

Учебният комплект по биология и здравно образование за 8. клас съдържа:
учебник по биология и здравно образование за 8. клас
комплект работни листове


Настоящото издание е одобрено от МОН и е съвместимо с учебната програма за 2013/2014 г.

9789541806999
Нов