Български език за 7. клас

Български език за 7. клас

21,33 лв.
С вкл. данък

Български език за 7. клас

Автор: Мая Падешка, Ангел Петров, Кирил Димчев
Брой страници: 156
Корици: меки
Размери: 21х28 см
Тегло: 386 гр

С покупката на този учебник получавате безплатна подвързия за него с високо качество!

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Учебникът е съобразен с учебната програма за 7. клас. Взети са под внимание изискванията на МОМН за реда, по който се представят урочните статии. Във всяка от тях централно място заемат същността и функциите на текста. Осмислят се условията за успешност на речевото общуване с цел овладяване на социалнопрестижни норми на речево поведение.

В първия раздел вниманието на седмокласниците се насочва към използването на текстове в медийната и в естетическата сфера. Чрез урочните статии във втория раздел се цели да се развиват умения за анализ и за използване на сложни съставни и на сложни смесени изречения в текста. Думата като лексикална и като морфологична единица е обект на анализ в третия раздел.

От значение за пълноценното участие в процесите, протичащи в съвременното гражданско общество, ще бъдат уменията за създаване на аргументативен текст; за писане на автобиография, молба, заявление; умения, на които са посветени урочните статии от четвъртия раздел. Приложенията ще бъдат полезни на седмокласниците в самостоятелната им работа при решаване на познавателни и на комуникативноречеви задачи.

Учебният комплект по български език за 7. клас съдържа:
учебник по български език
учебна тетрадка
книга за учителя



Настоящото издание е одобрено от МОН и е съвместимо с учебната програма за 2017/2018 г.

 

Aко иматe нужда от подвързия за различни формати учeбници, тeтрадки и учeбни помагала, можeтe да откриeтe в нашата cпeциална ceкция "Подвързии за учебници".

9789541806050
Нов