Животът - кратък и абсурден

Животът - кратък и абсурден

12,00 лв.
С вкл. данък

Животът - кратък и абсурден

Автор: Весела Люцканова
Корици: меки
Размери: 13х20 см
Тегло: 630 гр

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Една истинска фамилна сага, разкриваща съдбите на три поколения за период от три века, преминавайки през три различни обществени строя. Личната драма на героите се преплита с нещастията на Балканската, Първата и Втората световна война, като неумолимо променя пътищата им. Братята Белеви, една от най-богатите фамилии в България, се превръщат в едни от най-бедните не само заради времето, в което живеят, а и поради пагубната страст на единия от тях. Няма измъкване от капана, богатството е загубено и децата им се учат да живеят по новому чак до ХХІ век.


Разказан увлекателно, пресичайки във времето и пространството, с дълбок психологизъм, романът внушава незабележимо, че безсмъртието на човека е в онова, което остава след себе си – деца, които ще го продължат, изкуство, което ще го съхрани, любовта и всеотдайността към другите, човешката доброта, отдадена на хората.


Весела Люцканова е автор на над 30 книги - романи, разкази и новели. Носител е на наградите за разказ „Сребърният пръстен“ и „Голямото читателско жури“, както и на 25 първи награди за разкази, публикувани в пресата. Носител е и на наградата за съвременен роман на изд. „Хр. Г. Данов“ за романа си „Щъркели на леда“. През 1989 г. получава престижната европейска награда „Еврокон-89“ за цялостно научнофантастично творчество, връчена и в Сан Марино от международното писателско жури. Преведена е на много езици. През 1993 г. става носител на наградата „Гравитон“ за добро въображение.

9789542805991
Нов