Човекът и природата за 3. клас

Човекът и природата за 3. клас

14,67 лв.
С вкл. данък

Човекът и природата за 3. клас

Автор: Максим Максимов, Ани Епитропова
Брой страници: 62
Корици: меки

С покупката на този учебник получавате безплатна подвързия за него с високо качество!

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Учебното съдържание в учебника е разделено на 6 части:
Тела и вещества
Въздух и вода
Живите организми и тяхната среда
Разнообразие в животинския свят
Разнообразие в растителния свят
Аз и моето здраве

Всяка част съответства на обобщена тема от учебната програма. Тя включва по 4 урока за нови знания и завършва с рубриката "Проверете какво сте научили" - задачи за преговор и обобщение. Уроците започват с въвеждащ текст, който мотивира учениците да изучават дадената тема. Основният текст е разделен на отделни смислови единици - точки от учебното съдържание. Всяка от тях има заглавие, Рубриката "Въпроси и задачи" е обособена в колона на втората страница на всеки урок. В нея са включени въпроси върху учебното съдържание, учебно-познавателни задачи и експериментални задачи. В рубриката "Речник" са дадени кратки, адаптирани към възрастта на учениците определения на важни нови понятия.
Основната част на илюстративния материал в учебника са рисунките на художника Веселин Праматаров. Включени са също снимки и схеми, придружени с пояснителен текст. Илюстративният материал има познавателен характер и е тясно свързан с учебното съдържание, като го допълва и доизяснява. Освен това той оказва емоционално, естетическо и възпитателно въздействие върху децата. Рисунките до заглавията на уроците могат да се използват от учителя за въвеждане на учениците в дадената тема и за тяхната мотивация.
Информационното ядро е сведено до разумен минимум, достъпен за всички ученици. Стремежът е да се ограничи репродуктивното знание и да се стимулира творческата активност на учениците. Учебникът осигурява възможност за самостоятелна работа на учениците. Родителите бързо и лесно могат да се ориентират в изучавания материал и, ако е необходимо, да окажат помощ или да упражнят контрол.

Учебният комплект по човекът и природата за 3. клас съдържа:
учебник
учебна тетрадка
книга за учителя
работни листове


Настоящото издание е одобрено от МОМН и е съвместимо с учебната програма за 2013/2014 г.

9541803873

Информационен лист

Страници
62
Нов