27 велики футболни истории

27 велики футболни истории

12,00 лв.
С вкл. данък

27 велики футболни истории

Година на издаване: 2014
Брой страници: 172
Корици: меки
Размери: 13х20 см
  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Анотация:

Това не е обикновена книга за футбол. В нея няма да намерите суха статистика, резултати, голмайстори, мачове, картони. Това е книга за силата на човешкия дух.

В нея са събрани истории за аутсайдери, отписвани от всички футболисти и отбори, за малкия човек, дръзнал да се изправи срещу големите, фаворитите, прогнозите, съдбата и традициите. Тук е „Чудото от Маракана“ – най-феноменалният мач в историята на футбола, в който малкият, дребен, незначителен Уругвай побеждава колоса Бразилия пред 200 000 бразилци на митичната „Маракана“.

Тук са Зидан и Марадона, тръгнали от най-бедните фавели и стигнали до сърцата на милиони, гърците, покорили сензационно европейския връх, украинските смелчаци, дръзнали да бият нацистките офицери по време на победоносния им марш из цяла Европа и заплатили с живота си за това. Тук са непобиращите са в никакви рамки, способни на унищожителни за защитниците фокуси на терена и самоунищожителни действия извън него гении като  Гаринча и Гиби Искренов – „Радостта на народа“.

Тук е великият треньор Васил Методиев-Шпайдела, отбелязал успехи навсякъде, където работи и гонен постоянно от властта, дори след като постига най-големия триумф в историята на „Локомотив“ (София), отстранявайки, без да се съобразява с партийните повели братушките от „Динамо“ (Киев). И разбира се тук са вечните сини символи Гунди и Котков, с моята прощална балада за тях.

Това е книга за всички, които вярват в себе си, които не се предават и в най-тежката ситуация, които се борят до последната секунда с цялото си сърце. Или както се казва в една от историите: „Във футбола както и в живота, всичко е възможно и в най-безнадеждната ситуация надеждата е жива, докато съдията или Господ не свирят последния съдийски сигнал.“

9789542815389
Нов