Вселената на Стивън Хокинг - част 2

Вселената на Стивън Хокинг - част 3

7,00 лв.
С вкл. данък

Вселената на Стивън Хокинг - част 3

Документална поредица на BBC.

DVD диск

Времетраене: 99 мин.
Език: английски
Субтитри: български, гръцки, румънски

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

От тъмната страна
Професор Хокинг е сигурен, че Вселената е започнала с Големия Взрив. Но той, както и много други космолози, не може да не се запита какво е бъдещето на Вселената. За да научат съдбата на Вселената, учените трябва да открият колко тъмна материя има в нея. Този епизод проследява изключително трудния лов на тъмна материя – веществото, което контролира движението на звездите чрез гравитацията, която упражнява върху тях.

Един вид тъмна материя, вече е бил засечен, но той нито е достатъчен, нито отговаря на всички изисквания, за да се направи заключението, че изчерпва цялото количество тъмна материя във Вселената. В момента трескаво се търсят други видове. Работещи на дъното на солна мина в Йоркшир, екип британски учени водени от д-р Нийл Спунър от Университета в Шефийлд може би са намерили това, което учените отдавна търсят...

Отговорът на всичко
Последният епизод на тази документална поредица проследява търсенето на универсалната теория на Вселената. Професор Хокинг обяснява "Преди 20 години казах, че има 50 на 50 шанс да знаем всичко за Вселената след 20 години. Така мисля и днес, но тези 20 години започват да текат сега".

Теорията на Айнщайн за Относителността описва една Вселена в голям мащаб. Квантовата механика описва поведението на частици, по-малки от атом. За да бъде създадена пълна, универсална теория, последните две трябва да се обединят. Теоритици от целия свят търсят уравнението, което да обясни как функционира Вселената.

Вижте първите две части от поредицата ТУК

3800146500795
Нов