Да паднеш в черна дупка

Да паднеш в черна дупка

16,00 лв.
С вкл. данък

Да паднеш в черна дупка

Автор: Нийл де Грас Тайсън
Година на издаване: 2008
Брой страници: 360
Корици: меки
Размери: 14х21 см
  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Анотация:

"Лично аз подозирам, че Вселената не само е по-чудновата, отколкото предполагаме, тя е по-чудновата, отколкото въобще можем да предположим."

Дж. Б. С. Холдейн,
„Възможни светове”


"Виждам Вселената не като сбор от обекти, теории и феномени, а като огромна сцена с актьори, водени от сложни обрати в действието и сюжета. Затова, когато човек пише за космоса, съвсем естествено е да заведе читателите в театъра, зад кулисите, за да видят отблизо как изглеждат декорите, как се пишат пиесите и как ще се развие историята оттук насетне. Целта ми винаги е била да споделя прозренията си за това как действа Вселената, а не просто да изложа фактите. Пожелае ли космосът, има моменти – както и при самата театрална маска, – когато се усмихваш, има и такива, когато се мръщиш. Пожелае ли космосът, има и моменти, в които си като уплашен глупак. Затова за мен „Да паднеш в черна дупка” е портал на читателя към всичко, което ни вълнува, просвещава и ужасява във Вселената."

Нийл Деграс Тайсън


Нийл Тайсън е автор и на бестеселърите:

“Произход: Четиринайсет милиарда години космическа еволюция” (съавтор Доналд Голдсмит); “Моята любима вселена” (Телевизионна поредица от 12 лекции); “Една вселена: У дома в космоса” (съавтори Чарлс Лиу и Робърт Айриън); “Космически хоризонти: Астрономия на ръба на острието” (съавтор Стивън Сторър, преиздавана); “Вселенската обиколка на Мерлин” и др.

9789543214754
Нов