География и икономика за 10. клас - Задължителна подготовка

География и икономика за 10. клас - Задължителна подготовка

14,00 лв.
С вкл. данък

География и икономика за 10. клас - задължителна подготовка

Автор: Румен Пенин, Тони Трайков, Мариана Султанова, Веселин Бояджиев
Брой страници: 184 
Корици: меки
Размери: 21х28 см
Тегло: 390 гр

Не е налично!

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Учебникът е съобразен с ДОИ и с учебната програма по география и икономика и е одобрен със заповед № РД 09-680/29.05.2012 г. на МОМН. Той представлява системен курс за обучение по география на България. В логическа последователност се разглеждат проблемите на природната и социално-икономическата география на страната.
При разработването на новия учебник е използвано съдържанието на изданието от 2001 г., като е извършена актуализация на информацията и са отразени бележките на учителската колегия с оглед на олекотяване стила и съдържанието на разработените теми.
Актуализирано е съдържанието на разделите за: населението, селищата, стопанството, регионите. Специално внимание е отделено проблемите, които поражда съвременното ни стопанско развитие, от които един от най-неотложните е екологичният. Учебното съдържание е изпълнено с множество примери от регионите на страната за особеностите на природата и природните ресурси, на най-новите характеристики на отрасловата и териториалната структура на нашата икономика.
Включените схеми, таблици, диаграми, графики отразяват най-новите статистически данни. Предложени са и различни допълнителни текстове за по-любознателните. Приложени са въпроси и задачи с диференцирана трудност (отбелязани са със съответен стилизиран знак), целящи подготовката и самоподготовката на учениците. Актуализираното учебно съдържание на учебника за 10. клас ще подпомогне подготовката на кандидат-студентите за висшите училища.

Учебният комплект по география и икономика за 10. клас съдържа:
учебник по география за задължителна подготовка
учебник по география за профилирана подготовка
книга за учителя

Настоящото издание е одобрено от МОМН за учебна програма за 2013/2014 г.

9789541806524
Нов