Киселинни и алкални храни - наръчник за балансирано хранене

Киселинни и алкални храни - наръчник за балансирано хранене

10,00 лв.
С вкл. данък

Киселинни и алкални храни - наръчник за балансирано хранене

Автор: Сюзан Браун, Лари Тривиери-син

Брой страници: 232

Размер: 120/170 мм

Корици: меки/ с частично лакиране

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

През последните няколко години учени от цял свят все по-често подчертават важността на киселинно-алкалното равновесие. Киселинни и алкални храни е лесно за спазване ръководство, с чиято помощ ще разберете как най-разпространените храни влияят върху рН нивото на вашето тяло. Изданието съдържа всякакви храни от местната и интернационалната кухня. В обновената информация се разглеждат (и опровергават) митовете за връзката между рН баланса и храната и се посочват добавките, които могат да помогнат на тялото ви да постигне здравословно рН ниво. В първата част на наръчника е обяснено по какъв начин киселинно-алкалната среда на тялото се влияе от храната. Втората част съдържа списък на хиляди храни и техния киселинно-алкален ефект. Включени са не само отделни храни, като плодове и зеленчуци, но също и разпространени комбинации и дори продукти от обичайното меню на заведенията за бързо хранене. Във всеки случай ще откриете не само дали дадена храна е киселинообразуваща или алкалообразуваща, но ще узнаете и в каква степен тази храна въздейства на организма. Информативните карета ще ви ориентират в избора на храните, които са най-подходящи за вас. С това безценно помагало бързо ще можете да направите справка у дома или в ресторанта, а също и винаги, когато решите да изберете храна, която да ви помогне да постигнете целите си по отношение на здравето и хранителния си режим.

 

Сюзан Е. Браун, доктор на философските науки, е клиничен нутрициолог и меди- цински антрополог, клиничен специалист, учен и писател, консултант по социално- икономически, културни, образователни и здравни въпроси. Преподавала е в университети в Северна и в Южна Америка и е написала многобройни научни и популярни статии. Понастоящем д-р Браун оглавява Центъра за здрави кости и Фондацията за здрави кости в Сиракюз, щата Ню Йорк. Тя получава научната си степен от Мичиганския университет и е носител на две награди „Фулбрайт“.

Лари Тривиери-син изследва природните и холистични лечебни методи вече пове- че от трийсет години. Той е изтъкнат писател и журналист в областта на холистичната и алтернативната медицина. Автор или съавтор е на повече от десет книги и над 500 стати за различни издания, като Natural Health, Natural Solutions, Whole Life Times, Yoga Journa l и iThrive.

9789548999007
Нов