Революцията в здравословното хранене

Революцията в здравословното хранене

18,00 лв.
С вкл. данък

Революцията в здравословното хранене

Автор: Джени Бранд-Милър, Кей Фостър-Пауъл,Стивън Колагиури 
Издател: AMG Publishing
Година на издаване: 2011
Брой страници: 368
Корици: меки
Размери: 23х16.3 см

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Гликемичният индекс (ГИ) е революционно откритие в науката за храненето. Той е всеобщо признат и доказан критерий за качеството на въглехидратите и за това как те влияят върху нивото на кръвната захар. ГИ е резултат от 30 години проучвания върху реални хора и реални храни. 

Храненето с нисък ГИ е лесно, тъй като не изисква да спазвате сложни схеми, да броите калории или да се ограничавате. Принципът на ГИ е много прост:

Храните с висок ГИ съдържат въглехидрати, които предизвикват рязко и голямо покачване на нивото на кръвната захар. Те трябва да се консумират по-рядко и умерено.

Храни с нисък ГИ съдържат въглехидрати, които оказват по-слабо влияние върху нивото на кръвната захар. Те са полезни за здравето и трябва да се консумират често.


Лекарите препоръчват режима на хранене с нисък ГИ при всички заболявания и състояния, свързани с нарушен баланс в нивата на кръвната захар, и особено при:

диабет и преддиабет

повишено или наднормено тегло

натрупване на мазнини в коремната област

диабет по време на бременност

по-висока или по-ниска от нормалната кръвна захар

сърдечносъдови проблеми

високи нива на триглицериди

метаболитен синдром

поликистоза на яйчниците и нарушен хормонален баланс

затлъстяване на черния дроб

проблеми с венците и зрението


Храненето с нисък ГИ е подходящо и за всички онези хора, които искат да избегнат изброените заболявания и да водят дълъг и здравословен живот!


Книгата „Революцията в здравословното хранене” е част от най-авторитетната световна поредица по темата за гликемичния индекс, издадена в Австралия, Европа, Америка и Азия. В нея ще откриете абсолютно всичко, което ви е нужно, за да превърнете храненето с нисък ГИ в неразделна част от живота си. Съветите в нея са основани на важния принцип, че ключът към правилния избор на храните не е в калориите им, а в правилното им съчетаване и общия хормонален ефект от тях.

9789549696332
Нов