Да ядеш животни

Да ядеш животни

18,00 лв.
С вкл. данък

Да ядеш животни

Автор: Джонатан Сафран Фоер
Издател: Изток - Запад
Година на издаване: 2012
Брой страници: 336
Корици: меки

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Тази история не започна като книга. Просто исках да разбера – за себе си и за семейството си – какво е месото. Исках да разбера колкото се може по-конкретно откъде идва то, как се произвежда, как се третират животните и до каква степен това е от значение, какви са икономическите, социалните и екологичните последици от яденето на животни? Личното ми дирене скоро престана да бъде само лично – сблъсках се с реалности, които не можех да запазя за себе си.

Почти винаги, когато казвах на някого, че се опитвам да напиша книга за „яденето на животни“, хората предполагаха, дори и без да знаят нищо за възгледите ми, че става дума за някакъв тип апология на вегетарианството. Това е показателно предположение, което подсказва не само че едно обстойно проучване на животновъдството би отказало човек от яденето на месо, но и че повечето хора вече знаят, че това е така.

Обаче тази книга не е за апология на вегетарианството. Тя е пределно честно описание на произхода на храната ни. И не твърдя, че това описание ще ви хареса...

Джонатан Сафран Фоер

9786191420589
Нов