Крадлата

Крадлата

25,00 лв.
С вкл. данък

Крадлата

Автор: Сара Уотърс
Година на издаване: 2014
Брой страници: 680
Корици: меки
Размери: 14х21 см
  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Анотация:

В един от най-бедните квартали на Лондон от втората половина на XIX в. в бордей на злодеи расте Сюзан Триндър. С отглеждането й са се заели две доста съмнителни личности - мисис Съксби, която се грижи за изоставени деца и търгува с тях, и мистър Ибс, който изкупува крадени вещи. Но един ден, когато на прага на дома им пристъпва неотразимият Ричард Ривърс, когото всички наричат Господина, в живота на момичето настъпва рязък обрат.

В типичната за викторианския роман атмосфера на "Крадлата" ролите на злодеите и жертвите се сменят и краят е непредсказуем. В тази история, която изобилства със силни усещания и неочаквани обрати, нищо не е такова, каквото изглежда. Това е свят, населен с не особено порядъчни "господа" и жестоки прислужници със злонамерени стремежи, в който трябва да се пристъпва изключително внимателно.

Неотразимата амтосфера, премереното темпо и безупречната фабула - качества, които са рядкост в съвременната художествена литература, правят този изключително сериозен роман прекрасно четиво.

За авторката:

Сара Уотърс (на английски: Sarah Waters) е английска писателка. Родена е през 1966 г. в град Нийланд, Уелс. Доктор е по английска литература с изследването си върху лесбийската и гей литература от късния 19 век. Сара Уотърс е автор на пет романа. Тя е трикратен финалист за наградата „Ман Букър” (с „Крадлата”, „Нощна стража” и „Малкият непознат”) и носител на множество литературни награди. Живее в Лондон.

Сара Уотърс е определена от сп. Granta като един от 20-те най-добри млади британски писатели през януари 2003 година. През същата година тя получава South Bank награда за литература. Определена е за Автор на годината на British Book Awards, 2003 г. През 2006 и 2009 г. печели приза Писател на годината на годишните награди Stonewall. Избрана е за член на Кралското общество за литература през 2009 г.

9789549757903
Нов