Писъци от Бейоглу

Писъци от Бейоглу

12,00 лв.
С вкл. данък

Писъци от Бейоглу

Автор: Мурат Тунджел
Година на издаване: 2014
Брой страници: 162
Корици: меки
Размери: 14х20 см
  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Анотация:

“Писъци от Бейоглу” ни води на увлекателно и мрачно пътешествие из сърцето на Истанбул.

Фрагменти от болен, излъган, погубен живот. Гласовете на жени, чиито мечти са се превърнали в болка, срам и пепел. Сподавеният вопъл на момичета, лишени от правото на живот и себеуважение – горчивата утайка на веселия живот на квартал “Бейоглу” в Истанбул.

Отритнати, подминавани, охулвани, проститутките от най-космополитния турски град разказват открито и непресторено своите истории, които оживяват в плътни и ярки краски чрез перото на Мурат Тунджел.

Никой никога не би могъл да направи пълен пътеводител на “Бейоглу”, защото тук са събрани милиони парченца от пъзела на света. В “Бейоглу” цветовете са ярки, хората безкрайно интересни, а историите се случват в реално време и се помнят цял живот. Кварталът е разположен между кулата Галата и известния площад “Таксим” и вечер след залез слънце изцяло сменя одеждите си, превръщайки се в калейдоскоп от случки, който непрестанно мени своята конфигурация.

 

За автора:

Мурат Тунджел е роден в окръг Ханак, провинция Карс през 1952 г. Известно време работи като преподавател в различни начални и основни училища в Турция. През 1984 г. Мурат Тунджел решава да се откаже от преподаването и да се развива професионално в областта на журналистиката. През този период работи за редица вестници и списания и се занимава с редактиране на речници. През 1989 г. Тунджел заминава за Холандия.

През 1981 г. излиза първата книга на Мурат Тунджел. До този момент неговите произведения са публикувани основно в различни литературни списания. Романът „Синята съдебна палата” е издаден на нидерландски под заглавието „Valse Hoop”, а книгата му „Третата смърт” се екранизира от турската продуцентска къща „Мавибеяз”.

През годините писателят е спечелил редица литературни награди: наградата за най-добър млад писател от Министерствата на културата и спорта, република Турция, с разказа „Амбулантен търговец” (1979); наградата за най-добър роман „Шюкрю Гюмюш” с романа „Синята съдебна палата” (1994); наградата  за най-добър писател на разкази от нидерландското радио NPS с разказа „И раят си отиде” (1997); наградата за най-добър роман от Състезанието за култура и изкуство на културно-просветните центрове в Турция с романа „Третата смърт” (1997); наградата за най-добър разказ „Орхан Кемал” с разказа „Призрачното момиче” (2000).

9789543651511
Нов