Несломен

Несломен

17,99 лв.
С вкл. данък

Несломен

Автор: Лаура Хиленбранд
Година на издаване: 2014
Брой страници: 536
Корици: меки
Размери: 15х21 см
Временно не е налично!
  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Анотация:

Номер 1 на „Ню Йорк таймс”, най-добра документална проза на „Тайм” за годината, победител на „Лос Анджелис таймс”  – „Несломен” счупи всички рекорди по престой в класациите за бестселъри.

Само три нехудожествени книги са се задържали там по-дълго.

През май 1943 г. самолет на американските военновъздушни сили е свален в Тихия океан и изчезва. По-късно от водата изплува жив младият пилот заедно с двама летци и така започва най-необикновената одисея от Втората световна война.

Лейтенантът на име Луи Замперини, син на италиански емигранти в САЩ, в юношеството си е с криминални прояви - разбива къщи, краде, бяга от дома си. Животът му поема в нова посока, когато става най-младият американски състезател по лека атлетика на Олимпиадата в Берлин през 1936 г. Когато войната избухва, младият атлет се записва в армията и става пилот.

След като самолетът му е свален, Замперини и приятелите му плуват стотици мили в открития океан с малко храна, без вода, преодолявайки акулите, жаждата, глада, обстрела от вражески самолети. Двама от тримата оцеляват. Стигнали до предела на силите си, те попадат в плен на японски войници на Маршаловите острови и оцеляват в лагер за военнопленници при жестоки мъчения цели 2 години. Замперини казва, че е спасен от вярата си и силната си воля. 

Героят на тази потресаваща история почина на 97 години през юли тази година. Филм по книгата, режисиран от Анджелина Джоли, ще излезе скоро на големия екран.

9789542928669
Нов