Изобразително изкуство за 9. клас

Изобразително изкуство за 9. клас

15,00 лв.
С вкл. данък

Изобразително изкуство за 9. клас

Автор: Драган Немцов, Веселин Димчев, Чавдар Попов
Брой страници: 158
Корици: меки
Размери: 21х28 см
Тегло: 348 гр

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

В тази книга, в сравнение с предходните класове, значително е увеличен обемът на сведенията за изкуството през различните епохи. Разнообразени са и упражненията за развиване на творческото мислене при самостоятелното възприемане на художествените произведения. Обърнато е по-голямо внимание на връзките между изкуство и общество, на творческите позиции на различни художници и течения в изобразителното изкуство през XVII - XX век.
Задачите, свързани с изобразителната грамотност, са обосновани с мисли на именити теоретици и практици. Тези конкретни знания обаче не отменят значението на непосредствената работа по натура и ролята на въображението и фантазията.

Проследяват се стиловете и направленията в развитието на изобразителното изкуство през XVIII - XX в.:
барок
рококо
класицизъм
неокласицизъм
академизъм
импресионизъм

Българското изобразително изкуство е представено с върхови постижения през епохата на Възраждането и през първите години след Освобождението. Подчертават се неговите национални особености, но и принадлежността му към европейската и световната култура. Засилена е теоретическата част на знанията с мисли на философи, изкуствоведи и творци през различни епохи. Практическите упражнения са систематизирани по учебни проблеми, материали и техники. Предвидени са задачи за преговор и самоконтрол, а също и за самостоятелна творческа и изследователска дейност. Съдържанието на учебника е съобразено с Държавните образователни изисквания за задължителноизбираемата подготовка и профилираното обучение.

Настоящото издание е одобрено от МОН и е съвместимо с учебната програма за 2017/2018 г.

 

Aко иматe нужда от подвързия за различни формати учeбници, тeтрадки и учeбни помагала, можeтe да откриeтe в нашата cпeциална ceкция "Подвързии за учебници".

9789541801109
Нов