Наръчник SAS Survival Guide + паракорд въже

Наръчник SAS Survival Guide + паракорд въже

38,00 лв.
С вкл. данък

Комплект: Наръчник SAS Survival Guide + паракорд въже

SAS Survival Guide: Как да оцеляваме при всякакви кризисни ситуации. Пълно ръководство по оцеляване; част 5
15 метра паракорд въже - предлага се в 5 различни цвята: Black, OD, Multicam, Safety Orange, Coyote Brown

Моля, пишете ни кой цвят желаете или ние ще се свържем с вас!

Година на издаване: 2011
Брой страници: 312
Корици: меки

 

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Специален мини комплект за оцеляване - наръчник и паракорд въже!

SURVIVAL 5 e пълно ръководство за изход от всяка кризисна ситуация, която може да възникне във всеки един момент - от липсата на храна или вода, до природни бедствия, самолетни катастрофи и вземане на заложници. Кризата може да продължи няколко часа, дни или дори години. С тази книга ще бъдете готови да оцелявате навсякъде. Тя ще ви обучи и помогне да се подготвите физически и психически за всяко възникнало бедствие. Ръководството обхваща техниките за оцеляване при инциденти в дивата природа, у дома и в градски условия. Съдържа умения за оказване на първа помощ, използване на жизненоважна екипировка и оборудване, тренировки за сила и издръжливост. Разгледани са всякакви кризисни ситуации, с които може да се сблъскате, като например тежки климатични условия и терени, природни бедствия - наводнения, снежни бури, горски пожари, лавини, суша, цунами, както и много други предизвикани от човека инциденти - всякакви катастрофи, прекъсване на захранването, терористични атаки и ситуации с взимане на заложници. Книгата съдържа над 300 подробни и лесни за следване илюстрации, както и удобни за ползване списъци с ключова информация.

 

Въже паракорд:
Изработенo специално за Survival.bg, въжето се предлага в пет различни цвята. Може да се сплита. Подходящо за различни видове екстремни ситуации.

Дължина: 15 метра

Паракорда или парашутната връв, е леко найлоново въже от типа „сърцевина с обшивка“. Първоначално е проектиран и използван за направата на такелажа на парашутите, използвани от Американската армия по време на Втората Световна война. Попаднали на бойното поле, парашутистите бързо разбират, че това въже може да има десетки други приложения.

В днешни дни то се използва както от военни, така и от цивилни в качеството си на основно многоцелево въже. Безспорно това е едно от задължителните неща, които всеки ентусиаст трябва да има в походната си екипировка и комплекта за оцеляване.

Плетената обшивка се състои от голям брой преплетени нишки, които й придават сравнително гладки очертания. Нишките са поставени съвсем свободно в сърцевината и могат да бъдат извадени от нея. От своя страна всяка от нишките може да се раздели на по-тънки части. Конструкцията на въжето е 100% найлон, което го прави умерено еластично.

Въпреки историческата асоциация на паракорда с военно въздушните сили, практически всички подразделения на Американската армия са имали и имат достъп до това въже. То е използвано в почти всички ситуации, където е имало нужда от тънка и лека връв. С него са връзвани малки и важни предмети с цел да не се загубят, захващани са раниците към каросерията на камионите, опъвани са камуфлажните мрежи над дърветата или машините и така нататък.

Същите качества, които военните откриват в паракорда, се оказват приложими и за нуждите на цивилните. След Втората Световна война, паракорда става достъпен за всички, първо като излишък от военните складове, а след това и като обикновен продукт за продажба.

Най-популярния и широко използван вид паракорд е тип III, за който е посочена минимална сила, необходима за скъсване от 249 кг (550 паунда), откъдето идва и названието му „паракорд 550”. Минимална му разтегливост започва от 30%, минималната дължина на паунд е 69 метра, а нишките на сърцевината следва да са между 7 и 9 метра.

Нов