Беър Грилс: Кал, пот и сълзи + Оцеляване в дивата природа

Беър Грилс: Кал, пот и сълзи + Оцеляване в дивата природа

42,00 лв.
С вкл. данък

Колекция Беър Грилс:

Кал, пот и сълзи
Оцеляване в дивата природа: най-добрият наръчник за живот в пустошта

Година на издаване: 2012/2013
Брой страници: 416/256
Корици: меки

Продуктът временно не е наличен!

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Колекция наръчници за оцеляване на Беър Грилс!

 

Кал, пот и сълзи:
Беър Грилс винаги се стреми да изживее приключенията до краен предел.

Още като момче се научава да плава и да се катери с помощта на баща си. Не след дълго в училище Беър оглавява мисии по нощно катерене на забранени територии.

Като тийнейджър Беър намира своята идентичност и своето призвание чрез планинарство и бойни изкуства, които го отвеждат до подножието на могъщите Хималаи и до тренировъчен лагер за майстори на карате в Япония.

При завръщането си вкъщи Беър се залавя с изтощителната подготовка за кандидатстване в Британските специални части, за да стане част от 21-и полк. Това дълго пътуване го довежда до предела на физическата и умствената му издръжливост.

По-късно, вследствие на ужасяващ инцидент по време на скачане с парашут в Африка, Беър чупи гръбнака си на три места. Лекарите не знаят дали някога отново ще може да ходи. Само осемнайсет месеца по-късно обаче, напук на лекарските прогнози, 23-годишният Беър става един от най-младите хора, изкачили Еверест.

И това е само началото на многото му необикновени приключения...

Познаван и обичан от милиони – заради документалната му поредица за приключения по целия свят „Оцеляване на предела“, като популярен автор на книги за оцеляване, или пък като Главен скаут на Английската асоциация на скаутите – Беър Грилс е оцелял в ситуации, в които малцина биха се осмелили да попаднат.

Сега, за първи път, Беър разказва историята на изпълнения си с опасности живот. Увлекателна и трогателна, Кал, пот и сълзи е задължително четиво както за пристрастените към адреналина, така и за пътешестващите от удобното кресло.

„Оцеляване на предела“ е едно от най-гледаните предавания на планетата, достигайки милиард и половина зрители в над 180 страни.

Беър е автор на дванадесет книги и като бивш член на Британските специални части е обявен за почетен командир от Кралския флот. Продължава да ръководи уникални експедиции до най-отдачелените и опасни кътчета на Земята, като тези мисии са набрали над милион и половина британски лири за благотворителни дейности в полза на децата по света.

Беър наскоро стана най-младият Главен скаут на Английската асоциация на скаутите, което го прави лидер на 28 милиона скаути по целия свят.

Живее със съпругата си Шара и тримата им сина – Джеси, Мармадюк и Хъкълбери, в холандска лодка в Лондон и на малък отдалечен остров на брега на Уелс.

 

Оцеляване в дивата природа: най-добрият наръчник за живот в пустошта:
В това ръководство Беър Грилс споделя своя опит и множество от триковете, научени през годините на оцеляване в екстремни ситуации – от избора на подходяща екипировка и място за лагеруване до организирането на най-добрия бивак и запалването на перфектния лагерен огън.

Надеждното и успешно ориентиране във всякакви терени и при всякакви метеорологични условия вече не е проблем. Без значение дали имате карта и компас, или не, ще се научите да разпознавате посоките по слънцето и по звездите на нощното небе. Ще разберете какви следи оставят различните животни, как да ги различавате и как да ги проследите.

В книгата ще научите още:
Кои са скритите опасности на дивата природа, които всеки опитен приключенец трябва да знае? Беър Грилс споделя знания, получени в резултат на личен опит и допуснати грешки – както от него самия, така и от много негови приятели.

Уроци, научени по трудния начин, или какво лично би ви посъветвал Беър Грилс, когато сте сред дивата природа? Как да импровизирате с подръчни материали, когато нещо ви липсва в раницата? Как да усъвършенствате уменията си за оцеляване, преди да ги приложите на практика? И, разбира се, как да направите пребиваването си сред природата възможно най-приятно. Като например с някоя от истинска история край лагерния огън.

Беър Грилс е световноизвестен експерт по оцеляване, а предаването му „Оцеляване на предела" е едно от най-гледаните на планетата, достигнало милиард и половина зрители в над 180 страни. Самият той е пътешественик, приключенец и бивш член на 21-ви полк на Британските специални части. През 2009 г. е обявен за Главен скаут на Английската асоциация на скаутите.

„И в други книги съм писал за изкуството на оцеляването и за живота сред дивата природа с препратки към експедиции и приключения, в които съм имал щастието да участвам. Но рядко съм разказвал за уменията, които съм усвоил по време на моите мисии в Британските специални части (САС). Голяма част от информацията, която тази книга съдържа, съм събрал през този период и продължавам да използвам и до днес." - Беър Грилс

Нов