8-ят навик

8-ят навик

25,00 лв.
С вкл. данък

8-ят навик

Автор: Стивън Кови
Година на издаване: 2012
Брой страници: 472
Корици: меки

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

От ефективност към съвършенство.

Тази книга показва как като лидери и организации да открием посоката и да постигаме устойчиви резултати на прага между две епохи - индустриалната и ерата на знанието. Богатството премина от парите и вещите към хората, пише Стивън Кови. Затова от нивото на тяхното лидерство зависи успехът на всички инвестиции в бизнеса. "Меките" доскоро умения се превърнаха в най-твърдите умения в новото управление през 21-ви век. За да постигаме устойчив растеж, ефективността вече не стига. Повикът е за съвършенство (excellence или greatness). Кови показва как осъзнато да изберем и да следваме пътя на съвършенството, а не на посредствеността.

"Работата на Кови е повлияла на милиони, милиони хора по целия свят. В тази книга той прави огромен концептуален скок и ни запознава с идеи и практики, които ще имат всеобхватен ефект върху живота на всички ни. "Осмият навик" е чудесно четиво, триумф на духа и по мое виждане това е най-важният труд на Кови." - Уорън Бенис, професор по мениджмънт, Калифорнийски университет; автор на "On Becoming a Leader" и съавтор на "Geeks and Geezers: How Era, Values, and Defining Moments Shape Leaders"

"Да постигнете резултати в големи компании, е много рядко умение и тази книга е уловила как да се направи това. Предоставените тук насоки ще се докажат като безценни за лидерите, които се стремят към по-стриктно изпълнение на целите в техните организации." - Кевин Ролинс, президент и изпълнителен директор, Dell Inc.

"Стивън Кови отдавна е сигурен пътеводител за онези, които се стремят към усъвършенстване. "Осмият навик: От ефективност към съвършенство" показва как да изкачите върха на удовлетворението и постиженията." - Стив Форбс, президент и изпълнителен директор на Forbes и главен редактор на списание Forbes

"Повече от десетилетие очаквах следващата фаза от работата на Стивън Кови по "Седемте навика на високоефективните хора". Изискванията в живота ми се промениха значително, откакто първо прочетох "Седемте навика", и имах нужда от нов начин да погледна живота си и баланса в него. Отново съм вдъхновен! - Грег Коулман, вицепрезидент, Yahoo! Media and Sales

""Осмият навик" е въздействаща, практическа пътна карта за напредък отвъд ефективността. Всеки, който се стреми към щастие и удовлетворение, трябва да прочете тази книга." - Клейтън Кристенсен, Робърт и Джейн Сизик, преподаватели по бизнес администрация, Harvard Business School

 

Стивън Кови е автор на редица забележителни монографии, включително световния бестселър "Седемте навика на високоефективните хора", който е № 1 сред най-влиятелните бизнес книги на двадесети век и една от десетте най-влиятелни книги по мениджмънт в историята.

От нея са продадени над 15 милиона екземпляра на тридесет и осем езика. Други негови бестселъри са First Things First ("Първите неща - първи"), Principle-Centered Leadership ("Лидерство, центрирано върху принципи"), The Seven Habits of Highly Effective Families ("Седемте навика на високоефективните семейства") и, разбира се, безспорният фаворит - The 8th Habit ("8-ят навик"), от които са продадени общо над 20 милиона екземпляра.
Като баща на девет деца и дядо на четиридесет и трима внуци, през 2003 г. той е удостоен с наградата на Националната инициатива за бащинство, която посочва като най-смисленото отличие, което някога е получавал.

Сред другите отличия на д-р Кови са медал на "Томас Мор Колидж" за служба в името на човечеството, "Лектор на годината" за 1999 г., наградата "Международна личност на мира" на сикхите за 1998 г., наградата "Международен предприемач на годината" за 1994 г. и националната награда за цялостен принос за предприемаческо лидерство "Предприемач на годината".
Д-р Кови е посочен от списание "Тайм" като един от 25-те най-влиятелни американци и е удостоен със седем почетни докторски титли. Той е съосновател и вицепрезидент на компанията "ФранклинКови" - водещ световен доставчик на професионални услуги с офиси в 123 държави. Хората в компанията споделят визията, дисциплината и страстта на д-р Кови да стимулира, оптимизира и да предоставя инструменти за промяна и израстване на организациите и техните служители по целия свят.

Д-р Стивън Кови - уважаван авторитет с международно признание в областта на лидерството, семеен експерт, учител, организационен консултант и автор на книги по мениджмънт, напусна този свят на 16 юли 2012 г. поради усложнения вследствие на злополука.

Този инцидент отне на човечеството един учител с огромно влияние както върху организациите, така и върху личния живот на много хора. Той превърна преподаването на начина на живот и лидерството, центрирани върху принципи, в делото на своя живот, воден от дълбокото убеждение, че на тях се крепят успешните семейства и организации.
Без съмнение, неговото творческо наследство ще продължи да вдъхновява и идните поколения.

9789544745912
Нов