Лицето ти утре - част 1: Треска и копие

Лицето ти утре - част 1: Треска и копие

18,00 лв.
С вкл. данък

Лицето ти утре - част 1: Треска и копие

Автор: Хавиер Мариас
Година на издаване: 2011
Брой страници: 440
Корици: меки
Размери: 14.70х18.60 см

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Хавиер Мариас е една от безспорните звезди на съвременната испаноезична литература. Познат е на българската публика с романите си „Всички души" и „Сърце тъй бяло". Трилогията „Лицето ти утре" се смята от критиката и от самия писател за най-значимото му произведение. Романът печели наградата за проза Саламбо през 2003.

В „Лицето ти утре" Мариас ни въвежда в мрачния свят на шпионажа и политическия хайлайф. На микрониво трилогията проследява живота на интелектуалеца Жак Деса, вербуван за свръхсекретна група, част от британското разузнаване. На макрониво това е роман за идеологическите парадокси на 20. век - фашизма, Студената война, 11-ти септември... Към всичко това се добавят смразяващи кръвта разкази за ужасите на Испанската гражданска война и Втората световна война, психологически отклонения, посветени на любовта и нейната загуба, изящни писателски бележки върху Сервантес, Толкин, Лорънс Даръл.

Писателят и детективът имат сходни професии. Те разгадават културата на другия и се опитват да провидят какви ще са лицата ни утре.

"Книга с магическо въздействие ..." - Таймс

"Всичко казано до тук за трилогията предполага тя да бъде доста помпозна книга, изградена със самочувствие. 'Лицето ти утре' обаче е всъщност произведение на възвишената лудост, по-близко до Стърн или Сервантес, отколкото до някои по-модерни многотомници - например 'По следите на изгубеното време', - с което вече са го сравнявали. (Тук Музил е може би по-подходящ от Пруст ...) Това е може би първия литературен шедьовър на 21-ви век." - Гардиан

"През по-голямата част от това десетилетие испанският романист Хавиер Мариас се занимаваше с "Лицето ти утре", един амбициозен, мащабен проект, който постигна както комерсиален успех, така и признанието на критиката в цяла Европа." - Ню Йорк Таймс

9789549757620
Нов