Вакантен пост

Вакантен пост

20,00 лв.
С вкл. данък

Вакантен пост

Автор: Дж. К. Роулинг
Година на издаване: 2012
Брой страници: 448
Корици: меки

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Първата книга за възрастни на Дж. К. Роулинг, която ще се появи на 43 езика! Романът неслучайно се счита за сензация от световната издателска общност - за първия месец от публикуването му само от английското издание са продадени над 1 милион екземпляра.

„Вакантен пост“ ни пренася в красивото провинциално градче Пагфърд и проследява драматичните събития, последвали неочакваната смърт на Бари Феърбрадър, един от членовете на градския съвет. Овакантеното от Бари място пали фитила на ожесточени междуличностни битки. Героите на Роулинг са забележително пълнокръвни, стилът й е колоритен, увлекателен и жив. Книгата разгръща трайни и остри социални проблеми, издържана е в духа на викторианския роман, но притежава модерно звучене с елементи на сатира, фарс и черна комедия.

Дж. К. Роулинг е родена през 1965 г., следва класическа филология, изучава френски език, работи за „Амнести Интернешънъл“, известно време пребивава в Португалия. Знаменитата серия за Хари Потър замисля по време на едно досадно пътуване с влак от Манчестър за Лондон. Седемте книги от поредицата, издадени от 1997 до 2007 г., печелят множество награди, продадени са в над 450 милиона екземпляра в цял свят, разпространени са в повече от 200 страни и са преведени на 74 езика. За заслуги към детската литература Дж. К. Роулинг е носителка на най-високото държавно отличие на Великобритания – Ордена на Британската империя.

9786191501007
Нов