Книгата като медия

Книгата като медия

15,00 лв.
С вкл. данък

Книгата като медия

Автор: Милена Цветкова
Година на издаване: 2012
Брой страници: 600
Корици: меки

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

За книгата като богопроизводна медия
За археологията и еволюцията на книгата
За посредниците при книгата
За опасната и манипулативната книга
За еротиката на книжното тяло
За края на електронната книга
За възкресението на физическата книга

Дали с числото „42“ – отговорът на компютъра за смисъла на Живота, Вселената и Всичко останало, Дъглас Адамс не е кодирал посредника на Създателя – Книгата?

„До днес не само в България, а и в света, не е издавана монография, посветена на книгата като средство за комуникация. „Книгата като медия” е авторски лекционен курс на доц. д-р Милена Цветкова, който тя преподава във Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет вече 11 години. Обвързването на науката с практиката и с обучението по книгоиздаване и печатни медии е позволило на авторката да изгради действително нова парадигма в познанието за книгата.“ - доц. д-р Орлин Спасов

 

Доц. д-р Милена Цветкова е преподавател във Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Защитила е дисертационен труд „Четенето – антиманипулативен филтър. Индивидуалност и аудиовизуална манипулация“. Автор е на монографиите „Четенето – антиманипулативен филтър“, „Комуникационен мениджмънт“ и „Информационна култура: Името на четенето“. Автор-съставител на пет биобиблиографии. Съавтор е в енциклопедиите „Българска книга“, „Български енциклопедичен речник“, „Съвременна българска енциклопедия“. От 2001 г. до днес разработва и преподава дисциплините Книгата като медия, Съвременно световно книгоиздаване, Теория на четенето.

9789542958680
Нов