Зверчето в сърцето ти

Зверчето в сърцето ти

12,00 лв.
С вкл. данък

Зверчето в сърцето ти

Автор: Херта Мюлер
Година на издаване: 2012
Брой страници: 188
Корици: меки
Размери: 14х21 см

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Херта Мюлер е родена на 17 август 1953 г. в немското селце Ницкидорф, Трансилвания, Румъния. Живеее в Бервин от 1987 г. Отхвърля битието под абсолютен контрол в родната си страна и избира свободата на литературата. През 2009 г. получава Нобеловата награда за литература. Книгите й са преведени на повече от 20 езика.

Лола произхожда от бедния Юг на Румъния, мисли си, че ще избяга от мизерията, ако си намери богат мъж, а един ден увисва на въжето. Приятелите й са потресени и всячески се опитват да опровергаят версията за самоубийство. Това им коства безкрайно много.

"Зверчето в сърцето ти" свидетелства за това, как не можеш да се справиш с живота, независимо от опитите да се приспособиш, продавайки се, или се да съпротивляваш, като нарушаваш нормите; за това как в крайна сметка "всеки се превръща в недоразумение за самия себе си". Херта Мюлер описва едно общество, което е достигнало дъното заради тоталитарната власт и бедността: "Когато мълчим, сме неприятни, когато заговорим, ставаме смешни."

9789542812241
Нов