Харем

Харем

20,00 лв.
С вкл. данък

Харем

Автор: Колин Фалконър
Година на издаване: 2010
Брой страници: 548
Корици: меки
Размери: 21х14 см

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Колин Фалконър е роден през 1953 г. в рибарско селище в околностите на Лондон. Истинското му име е Колин Боулс. Амбицията му да стане професионален футболист през 1974 г. го отвежда в Австралия, където е нает от местен отбор. Преди да стане писател, работи като журналист на свободна практика. Живее в градче в Западна Австралия. От 1990 г. пише трилъри, исторически романи и детски книги. Автор е на сатирични произведения, телевизионни- и радиосценарии и публицистика. Романите му са преведени на 16 езика и са публикувани в много европейски страни, САЩ и Австралия.

"Харем" е бестселър в Германия, Франция, Румъния, Гърция, Словакия и САЩ.

Събитията, описани в "Харем", са реални факти от историята на Османската империя. Никога няма да узнаем как точно са протекли те зад тежките, обковани с желязо врати на Високата порта — сложно и загадъчно кълбо от толкова човешки страсти, кръв и насилие.

Харемът е на Сюлейман Великолепни, султан на Османската империя от 1520 до 1566 г. Той престъпва традицията и издига робинята Александра, или Анастасия Лисовска, известна като Роксолана, или Хурем на високо положение, дори я прави своя единствена съпруга.

Любов и омраза, лъжа и истина, чест и интриги, предателства и екзекуции, мъст и величие... всичко витае в харема, където битката за надмощие и власт е безмилостна. Сред робините е и венецианката благородничка Джулия, която среща първата си любов мавъра Абас — главен евнух. Историята става все по-заплетена, когато султанът вече има завидно мъжко потомство и съперничеството за престола е безпрецедентно. В историята като султан Селим II Пияницата остава синът на Хурем.

Надзъртането зад стените на харема ще съблазни и най-предубедените читатели на исторически романи. - Пъблишърс уикли

Унискорп
9789543301522
Нов