Дъщеря на небето

Дъщеря на небето

14,00 лв.
С вкл. данък

Дъщеря на небето

Автор: Найджъл Которн 
Година на издаване: 2010
Брой страници: 288
Корици: меки

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

За първи път се разказва мрачната и драматична история на единствената жена, възкачила се на трона на Китай - У Джао: наложница, умел манипулатор, политик и убиец, обожествявана още приживе.

Едва на тринадесет, У Джао става императорска наложница - огромна чест за семейството й. Родената през VІІ век дъщеря на търговец използва умело красотата, интелекта и комбинативността си, за да си пробие път към престола на най-могъщата средновековна империя.

Красива, чаровна, подмолна и умна, У Джао елиминира всички, които не успява да омае, избива безмилостно враговете си и дори собствените си деца, за да се домогне до върховно могъщество. Петдесет години държи здраво юздите на властта и скандализира обществото, създавайки собствен имперски харем и издигайки любовниците си в държавната йерархия.

Книгата проследява живота на "Дъщерята на небето" от момента на посвещаването й в любовните тайнства до кървавото й падение. Найджъл Которн рисува ярка картина на пъстрия китайски бит от епохата на династия Тан и обяснява как спорното поведение на една жена отваря вратите на златния век в китайската история.

9789542806288
Нов