Орландо

Орландо

14,00 лв.
С вкл. данък

Орландо

Автор: Вирджиния Улф
Година на издаване: 2013
Брой страници: 256
Корици: меки

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Вирджиния Улф посвещава "Орландо" на своята приятелка Вита Саквил-Уест – ексцентричната, харизматична и демонстративно бисексуална аристократка, по която е била романтично увлечена известно време.

Романът представлява фантастичната биография на младия шестнадесетгодишен поет Орландо от двора на кралица Елизабет I, който като хамелеон си сменя пола и личността и от мъж през XVI век, след близо 400 години на чудновати метаморфози, през 1928 г. се превръща в лейди Орландо – почтена съпруга и майка. Отчасти любовно писмо до Вита Саквил-Уест, отчасти опит за нов вид биография, тук Вирджиния Улф развихря дръзкото си поетическо въображение на тема любов, превратности, история, творчество и с искрящо от остроумие перо ни представя пищна панорама на три епохи – плодовития и разпътен век на елизабетинци, подредения и свръхрационален осемнадесети век и сладникаво-сантименталната викторианска епоха, като същевременно разбулва и техните вечно премълчавани истини. 

Написана по един удивително лек и забавен начин, "Орландо" е най-четивната и най-четената книга на Вирджиния Улф, претърпяла нечувани за времето си тиражи в Англия и Америка.

9786191501090
Нов