Теория на облаците

Теория на облаците

14,00 лв.
С вкл. данък

Теория на облаците

Автор: Стефан Одеги
Година на издаване: 2009
Брой страници: 256
Корици: меки
Размери: 21х14 см

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Стефан Одеги (1964) преподава история на киното и изкуството в Париж. Автор е на три романа, преведени на множество езици. Първият - "Теория на облаците" (2005) - получава наградите "Морис Жоньовоа" на Френската академия и "Черна карта".

Вторият - "Единствен син" (2006) - разказва от първо лице историята на брата на Жан-Жак Русо и му носи престижната "Ле дьо маго", както и две номинации - за "Гонкур" и "Медичи".

Третият (2008) ни пренася в Кения от края на миналия век и нарежда окончателно писателя сред най-ярките представители на съвременната проза.

"Теория на облаците" не е просто роман за облаците. Под майсторското перо на Стефан Одеги "теорията" придобива ново значение, тук става дума не за научно разсъждение, а за низ от най-превратни събития. Облаците се появяват и изчезват в „небето около нас", отнасяни от същото онова време, което мери живота ни. Всеки един от тях е неповторим като хората. Модният дизайнер, японецът Акира Кумо, станал неизвестно защо специалист по облаците, колекционер на цируси, кумулуси, стратуси и нимбуси, избира за свой най-предан слушател библиотекарката Виржини Латур и й разказва смайващо поетичната история на метеорологията, в която откриваме не по-малко смайващите отклонения на създателя на Протокола Абъркромби и научаваме за едно от най-ужасяващите й приложения - през един безоблачен августовски ден на 1945 г. 

Стефан Одеги е избрал най-лекомислената тема - облаците, за да ни покаже как мечтателите стават убийци.


"Теория на облаците" - пише "Льо Нувел Обсерватьор" - е един от последните шедьоври на XX век".

9789549772555
Нов