По поречието на Амазонка

По поречието на Амазонка

16,00 лв.
С вкл. данък

По поречието на Амазонка

860 дни.
Една невъзможна задача.
Едно невероятно пътешествие.

Автор: Ед Стафърд
Година на издаване: 2013
Брой страници: 320
Корици: меки
Размери: 14х21 см

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

На 9 август 2010 г. Ед Стафърд става първият човек, извървял цялото протежение на река Амазонка. Изпълнено с постоянни опасности, пътешествието на Ед продължава почти две години и половина и изисква изключителна физическа и умствена издръжливост. Местните често го предупреждават, че може да умре, редовно среща алигатори, ягуари и змии, преследват го индианци, майстори на ножа, и дори е обвинен в убийство.

"По поречието на Амазонка" е увлекателен разказ за единствена по рода си експедиция, която отвежда читателите на приключение по дължината на най-великата река и през територията с най-голямото видово разнообразие на земята.

Ед Стафърд започва да ръководи експедиции през 2002 г., когато напуска британската армия с чин капитан. Междувременно работи в Афганистан като съветник за ОН по време на кампанията за първите президентски избори в историята на страната. Преди експедицията по Амазонка участва в поредицата на Би Би Си "Изгубената земя на ягуара".

Чрез експедициите си Ед се стреми да информира обществеността за проблемите на околната среда и да вдъхнови хората да повярват, че могат да осъществят мечтите си.

 

Препоръчваме и други подобни наръчници по оцеляване, които можете да видите ТУК .

9789549535570
Нов