Тайната на Златното цвете

Тайната на Златното цвете

12,00 лв.
С вкл. данък

Тайната на Златното цвете

Китайска книга за живота

С европейски коментар от К.Г.Юнг

Година на издаване: 2013
Брой страници: 188
Корици: меки
Размери: 12.2х19 см

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

И Дзин е произведение, което като никое друго въплъщава духа на китайската култура, защото за него са си сътрудничили и допринасяли най-добрите умове на Китай от хилядолетия. Въпреки легендарната си възраст, то никога не е остарявало, но продължава да живее и оказва влияние на онези, които търсят своя смисъл. А това, че и ние сме сред тази привилегирована група, дължим на творческото постижение на Рихард Вилхелм, не само на точния му превод, но и на личния му опит, защото беше ученик на китайски учител от старата школа, посветен в психологията на китайската йога, и за него практическото прилагане на И Дзин бе постоянно обновяващо преживяване.

"За човек като мен не може за дълго да остане скрито, че тук се докосваме до архимедовата опорна точка, от която би могла да се преобърне нашата западна духовна нагласа... Да разберем духа на Изтока. Може би се нуждаем от това повече, отколкото предполагаме сега." - К.Г.Юнг

Книгата съдържа превод на великия синолог Р. Вилхелм на "Тайната на Златното цвете", Европейски коментар и Предговор на Юнг към второто издание, както и възпоменателното му слово за живота и заслугите на Вилхелм за приближаване на Запада и Изтока.

9789548311434
Нов