Приказка за магьосници, физици и дракон

Приказка за магьосници, физици и дракон

12,90 лв.
С вкл. данък

Приказка за магьосници, физици и дракон

Автор: Геновева Детелинова
Година на издаване: 2013
Брой страници: 272
Корици: меки
Размери: 14х21 см

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Бодрата Пратчетова традиция повелява магията да се консумира с много хумор. Точно такова пиршество ви очаква и в Света на дракона, където всички благоденстват под мъдрото управление на Шефа и само за разнообразие си спретват по някой бунт, за да не губят революционна форма.


Основно занимание на магьосниците в Света на дракона е да се притесняват за разходите около отглеждането на държавния дракон и за това, че съсипва рододендроните), а техните колеги - многознайковците от Клуба на физиците и астрономите, са впрегнати в адски важната задачада открият как многообичаният престолонаследник Балтазар да се сдобие с какви да е магични сили.

Срещу тях работи сопнатата вещица Интуиция, а важна роля имат един слабопаметен сфинкс, съседката Станка, видна специалистка по сапунките, цял куп богове от различни митологии, един верен стражник и неизбежния набор враждебни роднини, суетна ламя, влюбчив змей и принцове, няколко броя - въобще всичко, нужно за една забавна литературна бъркотия.


Геновева Детелинова е родена през 1991 година във Варна. Живее в Шотландия, където учи археология и затъва в кал до коленете. През свободното си време чете фантастика, търсивикинги и се оплаква от времето.

9789542989561
Нов