По следите на... Крал Артур

По следите на... Крал Артур

12,00 лв.
С вкл. данък

По следите на... Крал Артур

Издателство: Дамян Яков
Брой страници: 128
Корици: меки
Размери: 17х22 см

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Поредица от детски енциклопедии, в които се проследява историята на света чрез преразказан текст и страници с документална информация. Текстът съдържа от епични приключения, митични и легендарни истории до научни открития, артистични гении и исторически герои. Всяко заглавие е структурирано в от 10 до 12 кратки глави, всяка от които е посветена на отделна история, епизод или разказ, умело фокусиран върху определен аспект от съответния период или цивилизация. Текстът е адаптиран от специалист за съответния исторически период в интригуващ стил, като това позволява на читателя да проследи пътя на героя, неговите приключения, както и да се идентифицира с него.
Всяка глава завършва с тематичен енциклопедичен откъс на две страници. Тези откъси разглеждат документално специфични аспекти на периода: начин на живот, религия, история, архитектура.
Историите са допълнени с описателните илюстрации на едни от най-добрите френски илюстратори, внимателно подбрани с оглед тяхната пристрастност към съответната тема.

9789545273766
Нов