Как да обогатим живота си

Как да обогатим живота си

12,00 лв.
С вкл. данък

Как да обогатим живота си

Автор: Дейл Карнеги
Година на издаване: 2012
Брой страници: 152
Корици: меки

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Не всяко наше усилие се увенчава с успех. Провалът неизменно съпровожда всеки, който се опитва да гради нещо в живота си. Важното е да гледаме на провалите си конструктивно и по този начин дори да обърнем хода на събитията и да ги превърнем в успехи. Трябва да сме подготвени, че проблемите са част от живота и да не им позволяваме да ни потискат. Ако пък сме ръководители, върху нас лежи отговорността да насърчаваме своите служители, да ги учим да успяват.

За да култивираме у себе си умствена настройка, която да ни носи щастие и душевен покой, Дейл Карнеги препоръчва да изпълваме съзнанието си с мисли за мир, здраве, кураж и надежда, да не го задръстваме с амбицията да отмъстим на враговете си, да не очакваме благодарност за доброто, което вършим, да броим добрите неща в живота си, а не лошото, което ни се е случило, да извличаме полза от загубите си, да създаваме щастие за околните. Само тогава ще се радваме на пълноценен, богат живот.

 

За автора:

Дейл Брекенридж Карнеги , оригинално Carnagey до 1922 г. и вероятно до по-късно, (24 ноември 1888 – 1 ноември 1955), е американски писател и лектор, създател на известни курсове за личностно развитие, публично говорене и междуличностни отношения, за умението да се привличат клиенти, корпоративни тренинги и др. Някога неизвестен фермер, роден в Меривил, щата Мисури, той придобил световна популярност, идентифицирайки модел за удовлетворение на определени потребности на човечеството. За първи път Карнеги осъзнава тази възможност през 1906 г. По това време бил студент в предпоследния курс на Педагогическия институт в Уорънсберг – щата Мисури. По-късно става експерт в областта на човешките отношения, създател на класически правила за успешна личностна реализация и любимец на няколко поколения читатели от различни краища на света.

9786191500536
Нов