Да направим собствен сайт

Да направим собствен сайт

19,95 лв.
С вкл. данък

Да направим собствен сайт

Практически наръчник

Автор: Денис Колисниченко
Година на издаване: 2013
Брой страници: 232
Корици: меки 
Размери: 16.5х23.5 см

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Не е тайна, че много от съвременните сайтове използват готови системи за управление на съдържанието. И това е напълно нормално като се има предвид какви възможности предоставят тези системи, при това безплатно. В тази книга е разгледан именно този начин за създаване на сайт.

В първите две части на книгата последователно е обяснено инсталирането и конфигурирането на двете най-популярни безплатни системи за управление на съдържание - Joomla! и WordPress.

Тези системи притежават изключително мощна функционалност, като в същото време са лесни за настройване и управление. Точно това ги прави много популярни. За тях са разработени изключително голям брой допълнителни разширения и теми за оформление, чрез които може да промените кардинално външния вид на сайта само за няколко секунди, като го направите наистина уникален.


Ще научите как да:
инсталирате допълнителни плъгини, модули, компоненти, теми за оформяне; модифицирате съществуващите менюта и да правите собствени;
управлявате съдържанието - създавате категории, статии, записи и навигация в сайта.

Обърнато е внимание и на SEO оптимизацията на сайта, с което ще го направите по-лесно откриваем за търсачките и ще го класирате по-напред в резултатите от търсенето.

В третата и четвъртата част на книгата ще намерите конкретни практически примери – в разбираеми стъпки е представена последователността на създаване на различни сайтове с Joomla! и WordPress.

От вас се иска само да следвате и изпълнявате инструкциите. Ще научите как се прави интернет магазин, стандартен фирмен сайт, фото и видеогалерия, автомобилен фото/видео блог, блог за туристическа агенция, сайт за продажба на автомобили.

Ще разберете как се добявят конкретни модули, например такъв, чрез който посетителите на сайта да оставят коментари и др. Може да използвате тези практически примери наготово, или да ги модифицирате според вашите конкретни и специфични нужди.


Книгата е написана на достъпен език. Тя е ценна и с това, че не само обяснява разбираемо процеса на създаване на сайт, но прави този процес достъпен и за хора, които нямат познания по програмиране. Книгата ще е полезна и за тези, които имат сайт, но искат да го усъвършенстват и развият. И не на последно място - за сайтовете, които ще направите няма да похарчите нито лев.

Денис Николаевич Колисниченко е водещ автор в областта на програмирането и информационните технологии. Написал е многобройни статии и повече от 30 книги на компютърна тематика, в това число книги за PHP, MySQL, различни Linux дистрибуции (FreeBSD, Fedora, Ubuntu, openSUSE, Mandriva), Windows, интернет, Joomla!, Slaed, PHP-Nuke, Drupal и др.


Автор на проекта http://www.dkws.org.ua и създател на дистрибутива Denix - http://denix.dkws.org.ua.

978-954-8898-31-7
Нов