Майкъл Палин: Сахара + Нова Европа

Майкъл Палин: Сахара + Нова Европа

32,00 лв.
С вкл. данък

Майкъл Палин: Сахара + Нова Европа

Комплект от 2 книги

Година на издаване: 2011/2009
Брой страници: 352/286
Корици: меки
Размери: 13х20 см

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Книги за две големи пътешествия.

Сахара:
От всички епични пътешествия на Майкъл Палин това може би е най-голямото предизвикателство: да прекоси огромната и безмилостна пустиня Сахара. Преборвайки се с несгодите на камилското задушено и прегазвайки рали „Париж-Дакар“, авторът пътува през едни от най-забележителните пейзажи, които съществуват на Земята.

Сахара не е безлюдна пустош, а дом, приютил многообразие от култури, чиято дълга история започва от времето на древните египтяни и достига в наши дни до богатите на нефт ислямски републики.

По време на своето пътешествие, Палин минава през осем страни, става свидетел на местни традиции и обичаи, среща петел-женомразец, пътува с камилски керван и с хумор и добро настроение се справя с безбройните предизвикателства на пустинята. Приключението увлича от първата до последната страница – не се изненадвайте, ако откриете пясък в чорапите си!

„Свежо, забавно... приисква ти се да отидеш там, където той е бил.“ - Дейли Телеграф

„Един от най-впечатляващите аспекти на неговото пътешествие в Сахара е богатството от култури, всяка от които е оставила своя отпечатък в района – от римски амфитеатри до огромни нефтопроводи, от кирпичени джамии до френски железопътни линии. Живият и шеговит разказ на Палин е допълнен от прекрасните снимки на Базил Пао.“ - Съндей Таймс

 

Нова Европа:
Книгата "Нова Европа" представя най-новото пътешествие на Майкъл Палин случило се през 2006-2007 година. Известният пътешественик посещава 20 страни, дълги години скрити за него от Желязната завеса.

В книгата се разказва за основните неща запазили част от социалистическото си минало и опитите да се приобщят към останалата част на Европа.

В Полша Майкъл Палин управлява парен локомотив, в България се присъединява към празненствата на "Бялото братство" в Рила, в Турция се научава как да укротява камила, а в Естония - как да ходи по жарава. Поредицата отразява оптимизма, с който се гледа на "Нова Европа" и показва как един човек от Запада вижда живота и хората в тези страни.
Какво е трабантът за хората от тази част на света, на кого се сърдят поляците и защо ромите от Пловдив са интересни на английския пътешественик...

Книга, която е едновременно близка до нас и историята ни и в същото време, разказва за период, който толкова дълго се опитваме да забравим.

"Нова Европа" е много повече от пътуване, тя е откритие. От снеговете на Юлианските Алпи до красотата на Балтийско море, Палин се озовава в страни, за които само е чувал, непознати и тайнствени, всички с трагични истории и много по-светло бъдеще.

"Майкъл Палин наистина знае как да забавлява и възхищава зрителите, оставайки обективен и показвайки неизвестното, красивото и традиционното във всяка страна." - BBC

"Цветно – и често пъти смешно..." - New York Times

"Палин е умен, забавен и е пътешественик, търсещ приключения, перфектният спътник." - Southtown Economist, Chicago

Нов