Некрономикон + Планините на безумието

Некрономикон + Планините на безумието

Некрономикон + Планините на безумието

Колекция от 2 хорър книги

Автор: Х. Ф. Лъвкрафт
Година на издаване: 2012/2013
Брой страници: 392/360
Корици: меки

Продуктът не е наличен!!!

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Лъвкрафт признат за най-великия хорър майстор на всички времена, той оказва изключително влияние върху световните фантастика и фентъзи и повлиява творчеството на знаменити писатели като Стивън Кинг, Клайв Баркър, Рей Бредбъри, Чайна Миевил, Джордж Р. Р. Мартин и много други.

В OzoN.bg може да закупите колекция от 2 хорър книги на промоционална цена!

 

Некрономикон:
Сборникът „Некрономикон“ ви кани в един кошмарен и демоничен свят, за да ви поведе на смразяващо пътешествие до сърцето на мрака, до най-зловещите кътчета на Вселената, обитавани от невероятни същества, неподвластни на пространството и времето. И за да ви потопи в „космическия ужас“, защото истинската същност на Вселената е неразбираема за човешкия разум, а хората са просто пионки и роби на чудовищните тъмни богове – Великият Ктхулу, Нйарлатхотеп, Йог Сотхот...

 

Планините на безумието:
„Тук се бе загнездило вселенско Зло, предопределено да плъзне по целия свят, поглъщайки цели градове и погубвайки цели нации със смъртоносното дихание на отровната си чума!“.

Този цитат от „Кошмарът в Ред Хук“ потапя читателите в атмосферата на сборника „Планините на безумието“ и ги подготвя за мрачния, демоничен, но безкрайно интригуващ свят на всепризнатия майстор на ужаса Х. Ф. Лъвкрафт.

„Планините на безумието“ е един от шедьоврите на автора, считан от мнозина за най-добрата му творба изобщо. Този кратък роман представлява поразително съчетание от научни факти и художествена измислица, от научна фантастика и космически ужас. Освен него, в сборника са събрани и други непревеждани досега в България произведения на Лъвкрафт: „Сянка отвъд времето“ - брилянтна научна фантастика, заредена с потресаващ космически ужас, оставила отпечатъка си върху почти всички значими произведения за извънземни пришълци от втората половина на 20-и век; „Музиката на Ерих Цан“ - може би най-високо оценяваният от литературната критика разказ на Лъвкрафт; „Кошмарът в Ред Хук“ - един от най-скандалните и полемични произведения на писателя заради вложените в него расистки настроения; разказите „От отвъдното“, „Леден полъх“ и „Амулетът“.

 

Хауърд Филипс Лъвкрафт е роден 20 август 1890 г. в Провидънс. Започва да пише още на седем години. В училище има влечение към науката и издава ръкописни списания на тема природни науки. Неговата първа публикация е разказът „Алхимик“.
Писател, критик и есеист, определян като най-значимия американски „свръхестественик“ след Едгар Алан По. Идеята за космическия страх е извор на смисъла в творбите му от така наречения „Ктхулу цикъл“ - най-известният и значителен в художествено отношение дял от творчеството на писателя.
Лъвкрафт съгражда цялостен художествен модел, съставен от едни и същи теми, топоси, образи, герои, подчинен на основополагащата идея за надвисналите над човешките селения злонамерени сили, дошли в древни времена от дълбините на Вселената.

„В световната литература се броят на пръсти произведенията, които въздействат все по-силно и шоково на психиката с всеки следващ прочит. Х. Ф. Лъвкрафт определено не е за хора със слаби сърца.” - в. Сън

„Ужас в четвъртото измерение... Х. Ф. Лъвкрафт е най-великият майстор на космическия ужас.” - в. Гардиън

Нов