Шестте рамки на мислене

Шестте рамки на мислене

10,00 лв.
С вкл. данък

Шестте рамки на мислене

Автор: Едуард де Боно
Година на издаване: 2010
Брой страници: 128
Корици: меки
Размери: 14.6х21 см

Временно не е налично!

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

"Научете се да мислите по-добре от конкурентите си. Идеите са разменната монета на успеха. Те ви отличават от конкуренцията." - Едуард де Боно


В днешния пренаситен с факти, цифри и данни свят, как да фокусираме вниманието си, за да извлечем необходимата ни полза от информацията, с която разполагаме? Никога не е било по-лесно да я получим. Но информацията сама по себе си не е достатъчна. Важен е начинът, по който гледаме на онази информация, която е от значение. Как получаваме най-много стойност от нея? Това е една област, която се нуждае от внимание.


Шестте рамки предоставят метод за добиване на повече стойност от информацията. Затова те са важни, колкото и самата информация. Чрез техниката на шестте рамки, бащата на латералното мислене Едуард де Боно ни показва как съзнателно и преднамерено да насочваме вниманието си, вместо да го оставяме да бъде привлечено от необичайното и нерелевантното за нас. Също както решаваме да се отправим на север, запад или югоизток, можем да изградим рамка за насочване на вниманието и мисленето си. Всяка от рамките представлява посока, към която гледаме.

Първо поглеждаме, после забелязваме и тогава отбелязваме това, което виждаме там. Това е начин да търсим задоволяване на нуждите си. Да търсим стойност. Да търсим интерес. Да търсим точност. Както всички създадени от де Боно техники, и тази е проста, ефективна и способна изцяло да промени начина ви на мислене и възприемане на информацията.

Едуард де Боно е един от най-изтъкнатите бизнес мислители на всички времена, ползващ се със световна известност като пръв авторитет в сферата на творческото мислене и иновациите. Неговите концепции са движеща сила за лидерството, творчеството и решаването на проблеми.


Създадел е на концепцията и инструментите за латералното мислене, включено като термин в Oxford Dictionary. Нестандартните му инструменти и методи дават удивителни резултати в за организации и личности в цял свят. Автор е на "Шестте мислещи шапки" и "Как да притежаваме красив ум".

 

Съдържание:
Увод
Предговор
Цел - Триъгълната рамка
Точност - Рамката на кръга
Гледна точка - Квадратната рамка
Интерес - Рамката на сърцето
Стойност - Рамката на ромба
Краен резултат - Рамката на таблата
Резюме
Лакмус за истина
За автора

9789547831216
Нов