Музика за 1. клас По учебната програма за 2017/2018 г.

Музика за 1. клас По учебната програма за 2017/2018 г.

8,40 лв.
С вкл. данък

Музика за 1. клас

По учебната програма за 2017/2018 г.

Автор: Пенка Минчева, Петя Пехливанова, Красимира Филева, Светла Христова
Година на издаване: 2017
Брой страници: 84
Корици: меки 
Размери: 21х29 см

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Издaнието е съвместимо с учебнaтa пpогpaмa зa 2017/2018 г.

Oдобpен със зaповед № PД 09 - 1593 / 08.02.2017 г.

 

Aвтоpите въвеждaт децaтa в светa нa музикaтa зaедно с глaвните геpои - джуджето Pони, което paзкaзвa пpикaзки, Дaни, който съобщaвa вaжни нещa зa музикaтa, и момиченцето Aни, което пее, тaнцувa, слушa и съчинявa музикa зaедно с децaтa. Hapед с paзнообpaзните дейности - пеене, свиpене и тaнцувaне, слушaне и съчинявaне нa музикa, децaтa мислят и пpеценявaт, изpaзявaт своето лично мнение и емоционaлен отклик към музикaтa.

Песните зa изпълнение и музикaтa зa слушaне сa съобpaзени с желaниятa и възможностите нa децaтa, кaкто и със знaниятa, които тpябвa дa възпpиемaт. Близките до детския свят илюстpaции водят пъpвоклaсниците в светa нa музикaтa, кaто дaвaт допълнителнa инфоpмaция и подпомaгaт осмислянето нa учебните зaдaчи.

Учебнaтa системa по музикa зa 1. клaс се състои от:

  • учебник
  • тетpaдкa
  • книгa зa учителя

 

Избрoените кoмпoненти oт учебната cиcтема cе прoдават пooтделнo.

 

Hаcтoящoтo издание е oдoбренo oт MOH и е cъвмеcтимo c учебната прoграма за 2017/2018 г.

 

Aко иматe нужда от подвързия за различни формати учeбници, тeтрадки и учeбни помагала, можeтe да откриeтe в нашата cпeциална ceкция "Подвързии за учебници".

 

ЗА АВТОРИТЕ

 

 

Професор доктор Пенка Пенчева Минчева завършва средно образование в СМУ „Добрин Петков”, Пловдив, висше – в НМА „Проф. Панчо Владигеров”, София и едногодишна специализация по „Солфеж”, „Теория на музиката” и „Методика на музикалното възпитание” във ВМПИ „Гнесини” в Москва и в Музикално-педагогическия факултет на Московския университет. Защитава докторат на тема „Използването на българския музикален фолклор за начално възпитание на музикалните способности” (1978 г.). Автор е на монографиите „Възпитание на музикалния слух чрез българския музикален фолклор” и „Музиката и интелектът”. Издава лекционни курсове „Методика на музикалното възпитание в общообразователното училище” и „Методика на обучението по солфеж”. Има издадени учебници и учебни пособия по солфеж и теория на музиката.
Автор е на научни публикации в САЩ, Русия и Украйна по проблемите на масовото музикално възпитание, ладовите и метроритмичните особености на българския музикален фолклор и музикалната теория.
Участва в няколко авторски колектива за учебници по музика за общообразователното училище: за 4. клас от 1976, 1991 и 1993 г., за 2. клас от 1980 г., за 6. клас от 1995 г., за 7. клас от 1996 г. и на цялата нова поредица учебници по музика – от 1. клас – 2002 г., до 8. клас – 2009 г.
Доцент Петя Пехливанова е завършила СМУ, Пловдив и Българска държавна консерватория, София със специалност „Музикална педагогика”. Основната ѝ дейност като преподавател преминава във Факултета по музикална педагогика и СДК в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство, Пловдив. Има едногодишна специализация във ВМПИ „Гнесини”, Москва.
Научната ѝ дейност е в областта на музикалната педагогика и обхваща редица статии, рецензии, участия в конференции, семинари и др. Има няколко учебно-методически пособия и монография на тема „Детските музикални инструменти за развитието на музикалния слух”. Участвала е в няколко авторски колектива на учебници по музика към издателство „Просвета”: за 4. клас – 1976, 1991, 1993 г., за 6. клас – 1980, 1995 г., и за 7. клас – 1996 г., както и в цялата поредица учебници по музика от 1. клас – 2002 г., до 8. клас – 2009 г.
Доцент доктор Красимира Филева завършва Средно музикално училище в Пловдив, Държавна музикална академия „Професор П. Владигеров”, София със специалност пиано и майсторски клас в Бърно, Чехия. Доктор по психология (от 1996 г.) по темата за ограничаване на сценичния дистрес.
Има 67 концерта и участия с разнообразна програма в страната и в чужбина – Унгария, Чехия и Гърция.
Автор е на 160 научни публикации в България и в чужбина – Русия, САЩ, Индия, Украйна, Турция, Албания, в следните тематични направления: произведения за пиано от български композитори (Д. Ненов, В. Казанджиев, Ив. Спасов, Н. Стойков, Ас. Диамандиев, К. Илиев); психологически характеристики на изтъкнати български музиканти (П. Владигеров, Ив. Спасов, Н. Стойков, Ас. Диамандиев, Л. Атанасова) и влияние върху творчеството/изпълнителството им; клавирно-методически теми; музикални способности; клавирна интерпретация и изпълнители; онагледяване на музикална творба с компютърно генериран видеоклип; анализи на учебници по музика за СОУ.
Автор е на учебника „Методика на преподаване на пиано” и на учебни пособия за студенти от специалностите „Пиано” и „Музикална педагогика”. Участва в авторски колектив за учебници по музика за първи, пети, шести, седми и осми клас на СОУ, на електронни учебници за първи и пети клас на СОУ, на учебници и учебни помагала за студенти от специалността „Музикална педагогика”.
Статията ѝ „Необичайното звучене и драматургията в клавирните творби на Димитър Ненов” е отличена като една от най-добрите статии на списание „International Journal of Humanities and Social Science” за 2013 г. След успешни публикации в САЩ, по покана на редакционния съвет на „International Journal of Literature and Arts” реализира два специални броя на списанието (2014 и 2015 г.), на които е съставител, гост-главен редактор и рецензент. Рецензира и статия за списание „International Journal of Educational Policy Research and Review” – 2015 г. От 2016 г. е член на редакционния съвет на „Международный научный журнал” с основен адрес в Украйна.
Светла Христова завършва Висшия музикално-педагогически институт, Пловдив със специалност „Музикална педагогика”. Работи като учител по музика във всички етапи и степени на общообразователното училище.
Светла Христова е автор на много учебници и учебни помагала по музика за общообразователното училище. Притежава Втори клас-квалификация, придобит в Централния институт за усъвършенстване на учителите.
Притежава отлични умения за комуникация с ученици, родители и колеги въз основа на дългогодишен професионален опит и способност за работа в екип – лоялност, колегиалност и неконфликтност.
Има отлични организационни умения, свързани с естеството на професионалната си дейност – изготвяне и реализиране на сценарии, свързани с откриване на учебната година, Празник на буквите за първи клас, изпращане на абитуриенти, завършване на учебната година на начален етап (1. – 4. клас) и др. Участва като организатор на различни специални събития, едновременно с това е и техен водещ, който владее и комуникира с публиката.
Участва в специализирани семинари на тема: „Корея – вече по-близо до нас”, „Задължителна учебна документация за класни ръководители” – МОН, НПЦ, „Базови и специфични компютърни умения на учители” – МОН, НПЦ.
9789540132372
Нов