Игра на думи - Classic

Игра на думи - Classic

19,50 лв.
С вкл. данък

Игра на думи - Classic
Семейна игра

Материал: картон, пластмаса, хартия
Размери на кутията: 27х37х39х7 см 
Размери на играта: 32х32 см

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Предизвиква интерес в играчите не само заради желанието за победа, но и възможността за интелектуална проява.
Събира цялото семейство за една интелектуална борба на думи.

Правила на играта:
Игралното поле се състои от 213 зелени, жълти, сини и червени квадрати. Има 100 плочки с буквите на азбуката. Всяка буква носи точки, изписани в долния десен ъгъл на плочката. Поставени върху полетата, точките се умножават. Жълтият квадрат ги удвоява, синия – утроява, на червения се умножават по пет. Вече покрит с плочка квадрат не носи нови точки.

Плочките трябва да са обърнати надолу с буквите преди началото на играта. Всеки играч изтегля 10 плочки. Когато изразходва определен брой, тегли нови, за да станат отново десет. Плочките се подреждат върху полето вертикално или хоризонтално, в права редица.

Играчите определят реда си и първият подрежда своята дума – съставена най – малко от три букви. Другите играчи съставят своите думи, използвайки вече сложените на полето букви. Ако някой не може да състави дума с буквите, с които разполага, губи реда си и играе следващият играч.

Позволено е използването на всякакви думи от българските тълковни речници, без тези, изискващи апострофи и тирета. Позволени са думи в множествено число, както и чуждици, признати в българския език.

Когато две плочки са допрени една до друга по хоризонтала или вертикала, трябва да образуват дума, която е в кръстословиците. Вече съставени думи могат да се попълнят с букви така, че да съставят нова дума. Например: кола – колан. Не може да се образуват думи навсякъде по игралното поле! Думите трябва да са свързани помежду си.

Когато са изразходвани плочките или няма варианти за съставяне на думи с останалите букви, играчите броят плочките си. Този от тях с най – много точки е победител в играта.

Играта съдържа:
1 игрално поле
100 пластмасови плочки с букви на кирилица

3800077411610
Нов