КЛАСИЧЕСКО КЕРАМИЧНО ДОМИНО - КОМПЛЕКТ

КЛАСИЧЕСКО КЕРАМИЧНО ДОМИНО - КОМПЛЕКТ

20,00 лв.
С вкл. данък

Класическо керамично домино - комплект

Внимание, вие закупувате високо качествен продукт в луксозна кутия!

Разпространение: ОЗОН.БГ ЕООД
Всяка кутия съдържа 28 плочки. 
Материал: керамика и метал
Размер голям модел: 50х25х8 мм
Размер среден модел: 48х21х5 мм
Размер малък модел: 26х14х4 мм



Играта е предназначена за деца над 4 години и възрастни!

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Упътване:

Преди играта да започне трябва, всички пулове-домина да се обърнат с лице надолу и се разбъркат. Всеки играч си взима пет плочки и ги поставя пред себе си, така че опонентите му да не могат да видят техните лица. Останалите пулове от купчината се преместват наляво. Всяко домино(пул) е разделено на две части, като всяка от които съдържа набор от точки. 

Двойното домино съдържа съвпадение на краищата (6-6, 5-5 и т.н.) и играчът, който е получил най-високите на обща стойност точки от двойно домино го поставя в центъра на масата, за да започне играта. Ако няма никой двойно домино, всички плочки се връщат на купчината, разбъркват се и се раздават наново. Тогава вторият играч избира едно от домината си и го поставя в единия край на масата. Например първото играно домино е двойно четири, вторият играч може да сложи което и да е домино, съдържащо 4 точки на краищата. Следващият играч може да играе с двойките четворки или да постави домино, което да съвпада с точките на края на последното играно домино.

Празните страни си съвпадат с друга празна страна на доминото. Домината в играта могат да се поставят в двете краища на поставените домина.Само едно домино може да се поставя във всеки ход. Домината се поставят надлъжно, а не под прав ъгъл, освен в случай на двойно домино в играта. Играчът трябва да се възползва от раздадените домина, докато е възможно. Ако използва и последното домино и все още не може да играе, пропуска реда си и тегли едно домино от купа останали плочки на масата и когато е негов ред опитва отново. Играчът поставя доминото, ако може. Двойки винаги се поставят на кръст, докато не си съвпаднат, така дават две нови посоки, в които да се поставят домината. Играта продължава, докато един от играчите не използва всичките си домина или докато вече никой не може да играе, ако не може да се направят никакви бъдещи ходове, и всички домина са използвани от масата.

Играчите без домина или този с най-малък брой от точки(петна) на останалите му домина, печели играта. Победителя си записва точките от домината в края на играта. Победителя без едно домино записва 10 точки. Игрите продължават, докато някой от играчите не направи 100 точки. Играта се печели от този, който първи направи 100 точки или повече.

Приятно забавление!

Нов