Росинка: Учебник по руски език за 7. клас

Росинка: Учебник по руски език за 7. клас

25,33 лв.
С вкл. данък

Росинка: Учебник по руски език за 7. клас

Автор:  Веска Малцева, Галина Лилова, Лиляна Изворска
Брой страници: 88
Корици: меки
Размери: 20х28 см
Тегло: 300 гр

С покупката на този учебник получавате безплатна подвързия за него с високо качество!

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

В съдържанието на учебника намира реализация съвременният когнитивно-комуникативен и прагматичен подход за изучаване на чужд език. Учебният материал е организиран тематично и структурно-функционално на две равнища по трудност. Първото равнище е задължително, второто е факултативно и е предназначено за доразвиване и надграждане на първото равнище. В учебника са обособени 11 тематични учебни единици, които (от втора до десета включително) съдържат по четири модула. В първите два модула (А. и Б.) са включени дейности за развиване на умения за устна реч (говорене, аудиране), синтетично четене и писмена реч. Третият модул (В.) съдържа дейности за доразвиване и надграждане на първото равнище, подлежащо на задължително усвояване. В четвъртия модул (Г.) е систематизиран езиковият и речевият материал в раздела с цел преговор и обобщение.

Първият и третият модул във всеки раздел са разработени на базата на интегративни речеви дейности и на диалога като въвеждаща и основна форма на работа. Всеки от тях представлява смислова цялост без самоцелни учебни задачи. Обединени са от обща комуникативна функция и се отнасят към обща комуникативна ситуация.

Вторите модули (Б.) съдържат текстове от различни жанрове за развитие на умения за бегло, синтетично четене. Те са и база за натрупване на комуникативен материал, създаващ в съчетание с диалозите в съответните ситуации стратегии на речево поведение.
Текстовият материал в учебника със своята информативност, културоведска новост и ориентираност към интересите на учениците ги мотивира за овладяване на езика. С елементите на диалогична и монологична реч се обезпечава развитието на аудитивните навици и уменията за построяване на собствени изказвания и за изразяване отношение към получената информация.
В учебника към съответния текстов материал е разработена на контрастивния принцип система от дейности, съобразени с трите равнища на формиране умения за съвременна междукултурна комуникация.

Внимателно подбраният илюстративен материал дава възможност за опора както на логичното и асоциативното мислене, така и на емоционалното възприятие на обучаваните, което прави работата с учебника по-ефективна.

Учебната система по руски език "Росинка" за 7. клас съдържа:
учебник по руски
учебна тетрадка
книга за учителя
компактдискове


Настоящото издание е одобрено от МОН и е съвместимо с учебната програма за 2017/2018 г.

 

Aко иматe нужда от подвързия за различни формати учeбници, тeтрадки и учeбни помагала, можeтe да откриeтe в нашата cпeциална ceкция "Подвързии за учебници".

9789541806104
Нов