Околен свят за 2. клас

Околен свят за 2. клас

14,67 лв.
С вкл. данък

Околен свят за 2. клас

Автор: Илиана Мирчева
Брой страници: 72
Корици: меки
Размери: 21.6х28 см

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

В учебника са разработени няколко глобални теми – за природната среда, за опазването й, за обществената среда и за поведението на детето в обществото, за родината и историческото минало и др. Учебното съдържание, свързано с природата, е разработено на базата на наблюденията за промените, които настъпват през различните сезони. В темите с практическа насоченост са предвидени наблюдения и опити, работа с природни материали и игри сред природата. Идеята за опазване на околната среда е водеща за учебника.

Всеки от уроците за природата е използван за възпитаването на учениците в грижа за света, който ги заобикаля. Тази идея преминава и през темите за училището, семейството, селището, природните и историческите забележителности. Учебното съдържание за обществената среда е представено от близкото към по-далечното и по-абстрактното – семейство, училище, родно селище, роден край, родина.

Понятията се формират на основата на детските преживявания и опит, което е предпоставка за изграждане на ясни и конкретни представи за околната действителност. Чрез коментиране на ситуации от детското всекидневие учениците могат непринудено да формулират правила за поведение в обществото. Освен знания, учебникът предоставя и възможности за формиране на редица умения – наблюдаване, разпознаване и назоваване на природни обекти, сравняване и групиране по дадени признаци, ориентиране в пространството и във времето.

Учебният комплект по околен свят за 2. клас съдържа:
учебник по околен свят
учебна тетрадка
книга за учителя


Настоящото издание е одобрено от МОМН и е съвместимо с учебната програма за 2013/2014 г.

9789544265786
Нов