Deutsch Im Blickpunkt: немски език за 6. клас

Deutsch Im Blickpunkt: немски език за 6. клас

24,89 лв.
С вкл. данък

Deutsch Im Blickpunkt: немски език за 6. клас

Автор: Димитрина Гергова, Искра Лазарова 
Корица Мека
Страници 108
Тегло 0.150 kg

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Учебникът е предвиден за 119 учебни часа при 3,5 часа седмично изучаване на езика.
Учебното съдържание е разработено в 7 модула, всеки от които завършва със самооценка. Всеки модул е разработен по една основна тема от програмата за 6. клас.
Всеки модул започва с въвеждаща страница, съдържаща богат илюстративен материал, която запознава учениците с темата, активизира наличните им знания и въвежда основна лексика по новата тема.
Всеки модул обхваща четирите езикови умения:
слушане, четене, говорене и писане, представени със съответни рубрики.

РубрикиПод рубриката Im Blickpunkt:
Lesen са включени текстове за четене с разнообразни задачи, които тренират овладяването на умението четене с разбиране. Текстовете са обвързани и с граматичния материал, който се изучава в 6. клас. Учениците ги използват като опорни точки при разкриването на граматичните категории.
Рубриката Grammatik се отличава по графично оформление от другите рубрики в учебника. Граматичният материал се въвежда с много примери от текста и на учениците се дава възможност сами да изведат правилото.
В учебника е отделено специално внимание на умението слушане с разбиране, на което са посветени две рубрики: Hören и Hören und sprechen. Текстовете за слушане са предимно диалогични и към тях са предвидени разнообразни упражнения.
В рубриката Im Blickpunkt:
Schreiben са включени задачи за развиване и усъвършенстване на умението писане.
Характерна особеност на учебника е предвидената страница за упражняване на произношението – рубриката Aussprachetraining. В тези страници са включени особености на немското произношение и някои специфични трудности за българите, изучаващи немски език. Те съдържат и различни езикови игри, скоропоговорки, стихове и песни, които улесняват овладяването на произношението.
Нова рубрика за 6. клас е Lernstrategien. Учениците се запознават с основни стратегии за учене и ги прилагат на практика.
Всеки урок съдържа обобщение на граматичния материал – Systematische Grammatik, представено на една страница. Новият граматичен материал е представен според изискванията на учебната програма за 6. клас. Тя систематизира и обобщава изученото в 5. клас и разширява езиковите познания с нови категории: минало време на модалните глаголи, безлични местоимения, подчинени изречения с „ob“.
Работата по проекти е обвързана със седемте основни теми. Обикновено се изпълнява в края на темата, след като учениците са преговорили наученото. Проектът е предвиден за 2 учебни часа: подготовка и представяне. На проекта е посветена отделна страница във всеки модул, която показва как да протече работата, съдържа ясни инструкции за учениците, както и насоки и помощни материали.
Всеки модул завършва със страница за самооценка, на която учениците оценяват знанията си (лексика, комуникационни умения, граматика, активност в часовете) по съответната тема.

Учебният комплект Deutsch Im Blickpunkt по немски език за 6. клас съдържа:
учебник
учебна тетрадка
книга за учителя
аудиозапис


Настоящото издание е одобрено от МОН и е съвместимо с учебната програма за 2013/2014 г.

9789540120300
Нов