Сборник от задачи и тестове по физика и астрономия за 7. клас

Сборник от задачи и тестове по физика и астрономия за 7. клас

5,00 лв.
С вкл. данък

Сборник от задачи и тестове по физика и астрономия за 7. клас

Автор: Максим Максимов 
Брой страници: 128
Корици: меки
Размери: 16х20 см

Не е налично!

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Настоящият сборник включва задачи върху цялото учебно съдържание по физика и астрономия за 7. клас - Електричество и магнетизъм; Светлина и звук; От атома до Космоса.

Задачите са групирани в обобщени теми, които са представени в същата последователност, както в учебната програма и в учебниците за този клас.
Всяка обобщена тема започва с рубриката „Най-важното“, в която в синтезиран вид са представени най-значими факти, понятия, величини и физични закономерности, които активно ще се използват при решаването на задачите.
Следват подробно решени задачи (примери), чиято цел е да запознаят учениците с разнообразни подходи и алгоритми за решаване на физични задачи. Едновременно с това чрез решените примери се доизясняват и обясняват важни елементи от учебното съдържание.
Обобщените теми завършват със задачи за самостоятелна работа на учениците.

В сборника са представени и 18 теста със задачи с избор на отговор. Петнадесет от тях са върху всяка от трите части на учебното съдържание за 7. клас , а три теста са предвидени за годишен преговор и непосредствена подготовка за външно оценяване.

След всеки един от разделите в рубриката „Допълнителни задачи“ са предложени и задачи с повишена трудност, изискващи по-комплексно прилагане на изучените физични закономерности или повече пресмятания.

В края на сборника са включени отговори или пълни решения на задачите със свободен отговор, както и решения, указания или коментари за част от задачите с избираем отговор. Отделно е даден и ключ на верните отговори на всички тестови задачи. Това дава възможност за пълноценна самостоятелна работа и текуща самоподготовка на учениците през цялата учебна година. Сборникът е полезно помагало и при подготовката за външно оценяване на резултатите на седмокласниците от обучението по физика и астрономия.

Учебният комплект по физика и астрономия за 7. клас съдържа:
учебник по физика
учебна тетрадка
лабораторна тетрадка
книга за учителя
сборник със задачи и тестове


Настоящото издание е одобрено от МОН и е съвместимо с учебната програма за 2013/2014 г.

9789541807392
Нов