Тетрадка със задачи и тестове по биология и здравно образование за 8. клас

Тетрадка със задачи и тестове по биология и здравно образование за 8. клас

4,80 лв.
С вкл. данък

Тетрадка със задачи и тестове по биология и здравно образование за 8. клас

Автор: Доц. Мария Шишиньова, доц. д-р Светла Евтимова, Ирина Враджалиева
Брой страници: 96
Корици: меки
Размери: 21.20х28 см
Тегло: 174 гр

Продуктът не е наличен!

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Помагалото по биология и здравно образование за 8. клас е разработено в съответствие с новата учебна програма по предмета. Съдържа разнообразни задачи, които дават възможност за отлична подготовка, гарантираща успех на учениците.

Структурирано е в две основни части:
тетрадка
тестове

В тетрадката са разработени всички теми от задължителното учебно съдържание за 8. клас по предмета, които са подредени съобразно последователността в програмата. Задачите към всяка тема са от отворен тип. Те са разнообразни по вид и структура и осигуряват възможност за усвояване на знания и формиране на умения и компетентности съобразно очакваните резултати, определени в програмата. Включените в тях схеми, таблици, илюстрации и кръстословици осигуряват приятна и ползотворна работа в процеса на обучение.
В края на всяка тема са представени две рубрики, означени със съответни символи - задачи от асоциативен тип и задачи с повишена трудност.
Асоциативните задачи са създадени по подобие на задачи в тестовете по интелигентност. Те са забавни и спомагат за развитие на логическо мислене. За решаването им е необходимо подчертаване на вярната дума.
Задачите с повишена трудност дават възможност за обогатяване и приложение на усвоените знания и умения, както и за формиране на отношение към значими за човека и за природата проблеми.

Тестовете са подредени съобразно последователността на учебното съдържание. Всеки тест е представен в два варианта, съдържа 15 задачи и е разположен на две страници (един лист). Осигурена е възможност за откъсване на листовете с тестове, което създава удобство при работата с помагалото както за учениците, така и за учителите.

Включени са:
11 теста върху обобщени теми, които съдържат цялото учебно съдържание по програмата
2 теста - за входно и за изходно равнище
отговорите на всички задачи

Помагалото е предназначено за:
работа в клас
самостоятелна подготовка
контрол
самоконтрол


Настоящото издание е одобрено от МОМН и е съвместимо с учебната програма за 2013/2014 г.

9789544268879
Нов