Тестове по история и цивилизация за държавен зрелостен изпит

Тестове по история и цивилизация за държавен зрелостен изпит

14,00 лв.
С вкл. данък

Тестове по история и цивилизация за държавен зрелостен изпит

Автор: Пенка Константинова
Корици: меки
Размери: 14.50х21.50 см
Тегло: 200 гр

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Предложените тестове по история са предназначени за подготовка и самоподготовка на учениците, на които предстоят държавни зрелостни изпити.
Тестовите задачи обхващат учебния материал за Х и ХІ клас, включен в програмата за задължителна подготовка по история и цивилизация.
Изданието предлага също практически указания за създаване на отговор на исторически въпрос, както и подробна технология за анализ на исторически извор. Поместените примерни разработки на компоненти от ДЗИ по история и цивилизация допринасят за ефективната подготовка на гимназистите. Включените примерни варианти съдържат помощни въпроси, насочващи разсъжденията на учениците към зададения проблем и улесняващи самостоятелната им работа с тестовете.
Приложенията в края на изданието включват подробни хронологични таблици на историческите факти от българското минало и тематичен речник с исторически термини и понятия. Включена е иинформация за изворовата база и направените историографски изследвания върху българската история.
Тестовете ще са полезни и за всички, които желаят да проверят или задъблочат знанията си за историческото минало на България и света.

9789545166297
Нов