Програмиране за всички. Scratch за начинаещи

Програмиране за всички. Scratch за начинаещи

Програмиране за всички. Scratch за начинаещи

Автор: Галина Момчева, Зорница Дженкова, Теодора Момчева
Година на издаване: 2011
Брой страници: 76
Корици: меки
Размери: 21.2х28.5 см

 

Продуктът не е наличен!

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Какво е Scratch?

Това е нова среда за програмиране, която позволява да се създават анимирани истории, интерактивни игри и сценарии за филми. За да се програмира със Scratch, не са необходими предварителна подготовка и познания по език за програмиране, тъй като програмите се изграждат с помощта на шарени блокчета, подобно на пъзел.

Дизайнът на средата е опростен, което дава възможност с нея да работят и малки деца. Scratch позволява на децата, докато се забавляват с изображения, звуци и анимация, лесно да усвоят принципите на визуалното програмиране. Scratch дава свобода за моделиране на различни обекти от околната среда, като по този начин обогатява културата на децата и развива творческото мислене и уменията за комуникация.


Рубриките "Опитай", "Какво се случи", "Това е така, защото ...", позволяват на учениците да експериментират, да учат и усвояват с лекота елементите на визуалното програмиране.


„Scratch. Програмиране за всички“ е предназначено за начинаещи. Изучаването му може да започне от 2., 3. или 4. клас. Интересно и полезно е и за ученици от прогимназиалния етап.

Настоящото издание е одобрено от МОН и е съвместимо с учебната програма за 2013/2014 г.

9789540126081
Нов