J'aime le français - Обичам френски език

J'aime le français - Обичам френски език

12,00 лв.
С вкл. данък

J'aime le français - Обичам френски език

Песни, стихотворения, четива, броилки

Автор: Таня Николова, доц. Радка Нинова
Брой страници: 100
Корици: меки

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

"J'aime le français" е предназначена за учителите, преподаващи френски език в началните училища с ранно чуждоезиково обучение и за учениците от 2. до 4. клас, придобили елементарни четивни и писмени умения.

Съдържа разнообразни стихотворения, песнички, броилки, игри и четива, които биха могли да се използват едновременно с учебниците по френски език за ранно чуждоезиково обучение. Книгата е създадена на тематичния принцип. Темите са подбрани съобразно учебните програми, възрастовите особености и интереса на децата от 8 до 10-годишна възраст.

В помагалото са представени следните теми:
срещи-запознанства
училище
семейство
дом и домашни животни
облекло
годишни времена
празници
свободно време

Тематичният принцип се реализира чрез подбора на езиковия материал. В резултат на неговото изучаване имплицитно се усвояват основните понятия, езиковите структури и речевите актове, съответстващи на темата. Най-характерните са дадени в каре в началото на всяка тема. Целта на J'aime le francias е, като разшири възможностите на учител и ученици за избор на подходящ за възрастта и степен на обучение езиков материал, да допълни и подпомогне ранното чуждоезиково обучение по френски език. Нов елемент в методиката на чуждоезиковото обучение са бролките, съставени от основни езикови структури и най-често римувани.

Те са изразители на интонацията на френската фраза (на разказното, въпросителното и възклицателно изречение), така необходимо да се усвои още в най-ранен етап. Към J'aime le francias не е включен френско-български речник. Учителите и по-големите ученици ще използват речниците с които работят в училище. Като се надяваме, че предложената от нас книга ще бъде навременна и полезна, желаем на всички приятна и ползотворна работа – на тези, които правят първи стъпки в усвояването на богатия френски език, и на тези, които ги въвеждат в света на това богатство.

Нов