• Нов
  • Нов

Хилда и парадът на птиците

23,00 лв.
С вкл. данък

Възраст: 6+

Автор: Люк Пиърсън

Издателство: Пурко

Година на издаване: 2023 г.

Издание: меки корици 

Брой страници: 48

Тегло: 100 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Действието в книгите се развива в очарователен и изненадващо уютен свят, изпълнен със странни и мистериозни създания. Съвсем естествено в него ще видите морски дух, трол, малки елфи, великан или ще се сприятелите с подозрителен дървен човек.

Фантастичният свят на Хилда е вдъхновен от скандинавския фолклор и Мумините.

Хилда и майка ѝ са се преместили в шумния Тролград - място съвсем различно от омагьосаните гори и фиордите, които са оставили зад гърба си.

Но ето че Хилда спасява ранена птица и това поставя началото на низ от странни събития... Откъде ли е дошъл чудноватият пернат пътник и може ли Хилда да му помогне да си спомни кой е всъщност?

„Визуално завладяващ комикс, изящен и жив“ - Ню Йорк Таймс

„Чаровните рисунки на Пиърсън - кръстоска между Лъки Люк и Миязаки - създават омагьосващ и тайнствен свят“ - Обзървър

Люк Пиърсън е автор и илюстратор на поредицата Хилда. През 2012 г. той печели „British Comic Awards 2012“. Приключенията на синекосата му героиня са наградени в категорията „Най-добри комикси за младежи“. Малко след това Люк започва да работи върху анимационен сериал, базиран на книгите му. Първият сезон стартира в Netflix през 2018 г. Той е топло приет от публиката и критиците. Носител е на три награди „Ани“ - специална награда в областта на анимацията - за най-добър сценарий, анимация и сериал за деца.

„Не мисля, че Хилда е като мен. Тя е всичко това, което исках да бъда като дете.“ - казва Люк Пиърсън във видео интервю.

Пурко
9786197339321

Информационен лист

Височина
29,5 см.
Ширина
21 см.
Дебелина
0,5 см.
Тегло
100 гр.