Вики и Ники: учебно помагало по математика за четвърта подготвителна група

Вики и Ники: учебно помагало по математика за четвърта подготвителна група

9,00 лв.
С вкл. данък

Вики и Ники: учебно помагало по математика за четвърта подготвителна група

Автори: Т. Велинова
Брой страници: 68
Корици: меки
  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Анотация:

Учебното помагало е одобрено със Заповед № РД 09-121/29.01.2014 г. на министъра на образованието и науката.

Помагалото, което държите, е съставна част от новата образователна система "Вики и Ники", предназначена за обучението на деца от 4. подготвителна група в детската градина и в училището. То е ориентирано към реализиране на образователната стратегия за занимателно, тематично, поетапно и съобразено с възрастта въвеждане на 6-7-годишните деца в света на математиката.
В основата на създаването му стоят заложените в нормативните документи изисквания за обем, разнообразие и сложност на образователното съдържание по математика и субективния опит на децата в този възрастов период.
Съдържанието е разпределено в 62 теми, които осигуряват дейността на децата в регламентираните ситуации и индивидуалната им работа при формиране на ключовите компетентности и за постигане на очакваните резултати в основните ядра: количествени, пространствени и времеви отношения, измерване и равнинни фигури и форми. Илюстративният материал и степенуваните по сложност упражнения и задачи стимулират децата за развиване и усъвършенстване на математическите представи, за овладяване на умения и за създаване и поддържане на позитивно отношение при постигане на поставените цели.
Използването на знаци за обозначаване на различните видове задачи дава възможност децата лесно да се ориентират в действията, които трябва да извършат за изпълнението на предложените на страницата упражнения.
В рубриката "Вече знам" са разработени шест теми за входяща и изходяща диагностика на знанията, уменията и постиженията на децата в овладяването на задължителното съдържание. Диагностичните задачи включват ориентири за отчитане на наличните математически представи и помагат на възрастните при създаване и използване на целенасочени стратегии за взаимодействие с децата в процеса на обучение. Те могат да бъдат изпълнявани по преценка на учителя индивидуално или групово.

Чрез помагалото са осигурени:

  • Интегративни връзки с другите образователни направления, които обогатяват възприемането и осмислянето на математическите отношения в реалната среда.
  • Комуникативни основи за въвеждане на децата в образователния процес чрез вербална информация, картинки, схеми, таблици и символи.
  • Забавни моменти чрез двамата герои - пчеличките Вики и Ники, които провокират децата, стимулират ги да споделят и аргументират собствени варианти за решаване на проблеми.


Помагалото има прагматичен характер и осигурява възможност на възрастния - учител или родител, да изгради правилен подход за постигане на баланс между познавателните възможности и интересите на децата към математиката.

Образователната система Вики и Ники за четвърта подготвителна група включва:

  • Учебно помагало по български език и литература.
  • Учебно помагало по математика.
  • Учебно помагало по природен свят.
  • Учебно помагало по социален свят.
  • Учебно помагало по игрова култура и изобразително изкуство.



Настоящото издание е одобрено от МОН и е съвместимо с учебната програма за 2014/2015 г.


9789544269692
Нов