Пеперуди в рогата

Пеперуди в рогата

12,00 лв.
С вкл. данък

Пеперуди в рогата

Разкази

Автор: Венцислав Божинов
Година на издаване: 2011
Брой страници: 216
Корици: меки
Размери: 14х20 см

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

"... Наистина е много хубаво да виждаш как пред теб се създава един свят, различен от другите, как израства сякаш от нищото, а всъщност от опита, въображението и таланта на автора си. Защото Венцислав Божинов притежава и трите – не бих го твърдял така категорично, ако не знаех, че читателят на тази книга ще има възможност сам да се убеди в това.
"Пеперуди в рогата" – двойнствеността на заглавието като че ли характеризира най-точно природата на тази проза – сурова мъжка енергия, в която нежността е жива; българска традиция като вътък, облепен с колажите на модерността; с една дума – всичко, което прави творческата индивидуалност." -
Владимир Попов

Венцислав Божинов е роден през 1971 г. в Струмяни, Благоевградска област. През 1996 г. завършва българска филология в ЮЗУ "Неофит Рилски", Благоевград. Работи като учител по български език и литература в 33-то ОУ "Санкт Петербург" и във ІІ АЕГ "Томас Джеферсън", София, след което започва работа като редактор по литература в издателство "Просвета - София", където е до днес. От 2007 г. е асистент в катедра "Етнология и балканистика" на ЮЗУ "Неофит Рилски", а от 2009 г. е доктор по етнология и фолклор.

9789544917241
Нов